Tiesiai šviesiai pasakiau – nenoriu, kad nežinantys situacijos Lietuvoje žmonės rinktų man valdžią. Ji nesiginčijo... Iš esmės mano pyktis nukreiptas į tuos, kurie čia negyvendami drįsta mus teisti, deklaruoti, kaip jie myli Lietuvą ir smerkti mus už emigraciją...

Nors patys nuo vaikystės gyvena kitose šalyse ir čia nėra kojos įkėlę. Kaip lengva mylėt Lietuvą iš toli... Tai grįžkite ir mylėkite! Kas trukdo? Gausit 200 Eur pensijos – čia vienas iš pozityvesnių scenarijų... Pažiūrėsiu, kaip mylėsite... Tai mano asmeninė reakcija į TV reklamas „balsuokit, nes tai svarbu“... Kodėl svarbu? Kam svarbu?

Tada pradėjau skaityt komentarus tam pačiam DELFI- ką kalba žmonės šia tema („durna“ mintis – bet galvoju, jei suprasiu, kodėl „prieš“ – rasiu savo poziciją).

1. Argumentas Nr. 1 („Lietuviškos neapykantos savo tėvynainiui pavyzdys“). Išdavikai. Išvažiavo – norėjo gyventi geriau – tegul gyvena. Išdavikai.

Galvoju, kaip įdomu... Mano galva, visi mes norime gyventi geriau.. Jei pedagogams užtektų ką jie gauna, mūsų vaikai nesėdėtų 3 savaites namie dėl streiko .... Kai Lietuvoj keičiam darbovietę dėl geresnio uždarbio – ok, bet jei geriau moka kita valstybė – Išdavikas. Įdomi logika. OK. Einam toliau.

2. Dar vienas argumentas – jie čia grįžta gydytis. Hm... Mano kartos atstovai tie, kurie išlėkė iš čia, kai tik sienos atsidarė. Nežinau nė vieno, kuris skrido čia iš Amerikos pasigydyti. Nejuokinkite... Ne argumentas...

3. Neatliks karinės prievolės Tėvynei. Opa... Moterys šiaip ar taip neatlieka. Ne argumentas iškart. Vyrų čia gyvenančių ne vieną pažįstu, kuris vienaip ar kitaip išvengė tos prievolės. Žodžiu, šiuo klausimu, Lietuvoje gyvenantys, niekuo ne geresni už „išdavikus“.

4. „Tobulas“ komentaras – „Lietuva išmokslino, o tie eruditai-išdavikai, rupūžės išvažiuoja“. Mirk iš juoko. Mat valstybė investavo, o tie niekšai savo protą naudoja kitur... Ir čia buvo mano asmeninio apsisprendimo lūžis! Pala pala... Meilutytė tai seniai emigrantė, bet kai čempionė, tai sava. Auksinė žuvelė. Būtų nieko nepasiekusi – būtų išdavikė, nevykėlė... Ko reikia tikėtis iš išdavikės? Šiandien perskaičiau apie Asmik Gregorian ir vėl pamąsčiau – būtų emigrantė – visi šauktų per visas žinias, kad lietuvė... Žodžiu, liūdna.. Jei išvažiavo „lietuviškas išsilavinimas“, tai išdavikas, jei staiga tas „išdavikas“ išgarsės – tau jau mūsų lietuvis, visos žinios skalambys. Kas skaito – jums čia savo pačių argumentuose viskas OK?

5. Breakpoint. Lietuviškai – nušvitimas. Sėdžiu ir galvoju, nesu nei eruditė, nei emigrantė ir galvoju, o kas jei rytoj teks rinktis lagaminus ar važiuoti iš čia? Arba iš serijos: „Karma is a bitch“... Šiandien nubalsuosiu prieš, o po kažkiek metų mano vaikas pasirinks kitokį kelią – kitoj valstybėj. Akis išdraskysiu tam, kas pavadins mano vaiką išdaviku. Mano vaikas gali tapti vadinamu meilės emigrantu ar gauti darbo pasiūlymą, kuris jam garantuos orų gyvenimą. Sutikite – nė viena motina nesakys savo vaikui – oi ne, būk patriotas. Geriau plika subine, bet lietuvis. Būkit sąžiningi patys sau – Jūsų išvažiavę vaikai išdavikai? Kažin, ar taip manote... Vargu...

Reziume.... Visi pikti komentarai man pasirodė tokie neargumentuoti, bet ačiū juos pagiežos pilniems autoriams – dabar jau žinau kodėl balsuosiu „už“ – nes tai ne argumentai, o aš nenoriu po kelerių metų nusigraužti nagus, kad šiandien nubalsavusi ne taip, o rytoj suvoksiu, kad iškasiau duobę savo paties vaikui...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.