Kažin ar sveiko proto žmogus, savo noru, atsisakytų „ne pačio svarbiausio organo“? Ar tikrai yra „nesvarbių“ organų? Kartą teko kalbėti su žmogumi, kuris po radiacinio gydymo neteko nagų. Jo mintis: „niekada negalvojau, kad žmogui yra reikalingi nagai iki kol jų netekau – negaliu nieko sučiupinėti, nesugebu paimti net laikraščio nuo stalo“ – privertė susimąstyti apie tobulai Dievo sukurtą žmogaus kūną, kuriame kiekviena ląstelė turi savo paskirtį ir jų visuma užtikrina optimalią kūno funkciją.

Jeigu darome išvadą, kad tobulam žmogaus kūno funkcionavimui yra svarbus kiekvienas organas ir kiekviena jo ląstelė, tai ar galime atitinkamai sakyti, kad kiekvienas lietuvis, nepriklausomai nuo to, kur jis gyvena ir dirba yra svarbus ir reikalingas Lietuvos valstybei? Štai Lietuvos Konstitucijos 2 straipsnis teigia: „Lietuvos valstybę kuria Tauta. Suverenitetas priklauso Tautai“. 4 straipsnyje pakartojama: „Aukščiausią suverenią galią vykdo Tauta...“

Taigi, pagal LK be lietuvių Tautos, kaip kūrėjo, neliks ir Lietuvos valstybės. Kyla klausimas ar visus tuos, kurie deda pastangas, kad mažėtų lietuvių – Lietuvos piliečių; kurie kursto nesantaiką tarp tautiečių; kurie sąmoningai skleidžia klaidingą informaciją apie būsimą gegužės 12 dienos referendumą, kuriame bus svarstoma galimybė pagal kilmę Lietuvos piliečiams išlaikyti Lietuvos pilietybę… nereikėtų pavadinti Lietuvos valstybės pamatų griovėjais, nes, pagal LK, nykstant Tautai, nyksta Lietuvos valstybė.

Ketvirtį amžiaus trunkantis lietuvio išeivio įvairiapusis atmetimas, atnešė tragiškas pasekmes visai lietuvių Tautai. Psichologiškai įtikintas lietuvis (nepriklausomai nuo gyvenamos vietos), kad tautiškumas yra atgyvena, kad šviesi Lietuvos ateitis laukia tik tapus betaučiais Europos Sąjungos piliečiais, įsileido į savo sielą nepilnavertiškumo jausmą, kuris pasireiškė lietuviško identiteto atmetimo reakcija. Daugelis išeivių įtikėję, kad jie Lietuvai nebereikalingi, kad jų pastangos stengiantis išlaikyti lietuvybę yra beprasmės...nusprendė atsisakyti savo tautinių vertybių puoselėjimo, kas išvirto lietuviškų parapijų, bendruomenių nykimu... Gudriai manipuliuojant abi (išėjusių ir pasilikusių) lietuvių grupes, pasinaudojant jų emocijomis išprovokuojama „autoimuninę reakciją“, kai Tauta pradeda naikinti savus, laikydamas juos priešais – iki visiško susinaikinimo.

Be abejo, kad Lietuvoje gyvenantys ir dirbantys lietuviai Lietuvos valstybei yra gyvybiškai svarbūs kaip kūnui svarbu turėti širdį ir smegenis – be jų neįmanoma išgyventi. Kaip nustojus veikti širdžiai, koja neturi jokių galimybių likti gyva, taip išnykus lietuviškajai Lietuvai, neliks lietuviškų išeivių. Bet pakalbėkime apie tą Tautos dalis, kuri išvažiavo į užsienį; kuri ten dirba, ten mokesčius moka ir ten naudojasi socialinėmis paslaugomis; kuri priėmė vietinę pilietybę…? Ar ši išeivių dalis dar priklauso lietuvių Tautai? Ar ši išeivių dalis dar reikalinga Lietuvai? Ar išeivius norima pajungti Lietuvos valstybės stiprinimui? Ar norima jų atsisakyti, kaip Lietuvos valstybei nereikalingu balastu? Į šiuos klausimus gegužės 12 dieną turės galimybę atsakyti kiekvienas Lietuvos pilietis, kurio atsakymas nulems tolimesnį visos Lietuvos ir išeivių likimą.

Tiksli referendumui teikiamo Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo formuluotė skambės sekančiai: „Lietuvos Respublikos pilietybė įgyjama gimstant ir kitais konstitucinio įstatymo nustatytais pagrindais. Lietuvos Respublikos pilietis pagal kilmę, įgijęs konstitucinio įstatymo nustatytus Lietuvos Respublikos pasirinktos europinės ir transatlantinės integracijos kriterijus atitinkančios valstybės pilietybę, Lietuvos Respublikos pilietybės nepraranda. Kitais atvejais Lietuvos Respublikos pilietis negali būti kartu ir kitos valstybės pilietis, išskyrus konstitucinio įstatymo nustatytas išimtis. Pilietybės įgijimo ir netekimo tvarką nustato konstitucinis įstatymas.“ Formuluotės žodžius paryškinau aš, kad atkreiptumėte dėmesį, kad galimybė išlaikyti Lietuvos pilietybę būtų taikoma ne visiems Lietuvos piliečiams, bet tik tiems, kurie Lietuvos piliečiais yra pagal kilmę.

Taip pat atkreipkite dėmesį, kad referendume bus kalbama ne apie „suteikimą dvigubos pilietybės“, o apie galimybę išlaikyti Lietuvos pilietybę. Tai yra labai didelis skirtumas, kurią Tautos priešai bando ištrinti, aiškindami, kad „visi gaus dvigubą pilietybę“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.