Visų pirma, minimose reklamose „Pilietybės išsaugojimo klausimas“ yra pateikiamas taip, kad formuotų nuomonę, jog bus sprendžiamas ne individualių asmenų (tų, kurie įgauna kitų Europos Sąjungos (ES) ar NATO šalių pilietybes) pilietybės likimas, o Lietuvos Respublikos pilietybės, kaip instituto, likimas. Tarsi priėmus netinkamą sprendimą Lietuvos piliečių, kaip tokių, visai nebeliks.

Jeigu tai, ką iki šiol išdėsčiau yra subjektyvu ir tiesiogiai nėra pateikiama neteisinga informacija (o tik iškreipta ir užaštrinta), tai dar nėra viskas. Vienoje iš girdėtų reklamų yra teigiama, kad referendumu bus sprendžiama ar į ES ir NATO valstybes išvykę Lietuvos piliečiai išliks Lietuvos piliečiais. Kitais žodžiais tariant ar už išvykimą gyventi į ES ar NATO valstybes bus atimama Lietuvos pilietybė. Kas juokingiausia, kad išvykus į Rusiją, Iraną, Šiaurės Korėją ar Somalį pilietybė atimama nebus.

Be to, nei vienoje reklamoje negirdėjau apie tai, kad sprendžiamas klausimas yra iš esmės susijęs su kitos šalies pilietybės priėmimu.

Aš asmeniškai tvirtos nuomonės šiuo klausimu neturiu (kaip pasakytų anglai, „Sėdžiu ant tvoros“), bet tokia reklamos kampanija mane atgraso nuo dalyvavimo referendume.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!