Aš buvau užkietėjęs viengungis ir jokios meilės „nesišvietė“ net tolimiausiame horizonte. Norėjau turėti mylimą moterį, tačiau man vis nesisekė meilės reikaluose...

Kitą rytą nuėjus į darbą bendradarbis netikėtai užsiminė, kad pažįsta vieną šaunią merginą ir pasiteiravo, ar nenorėčiau su ja susipažinti. Man po buvusio vakarėlio jau buvo tas pats, kaip ir draugai, buvau save nurašęs kaip beviltišką... Sutikau su ja susitikti – neturėjau ko prarasti.

Jau kitą vakarą laukiau jos prie Rotušės. Buvo šilta, vis dar švietė saulė. Nusprendėme nusipirkti kavos ir eiti pasivaikščioti po gamtos plotus mieste. Iš pradžių viskas klostėsi visai neblogai, tačiau, jei būčiau žinojęs, kas laukia vėliau, būčiau dar tą pačią akimirką nešęs kailį tolyn. Tokios gėdos gyvenime nebuvau patyręs.

Tuo laiku dar nebuvo uždarytas Gedimino kalnas, tad lipome į jį aukštyn. Atsisėdę ant sienos, grožėjomės miesto panorama.

Nepastebėjęs, kad tarp akmenų yra surūdijęs gelžgalis, užkabinau kelnes. Liko didoka skylė ties užpakaliu. Susinervinau. Mergina mane ramino, kad nesijaudinčiau, viskas gerai. Tačiau nuotaika buvo subjurusi, norėjau kuo greičiau dingti iš ten. Belipant kalnu žemyn, bandžiau ranka pridengti užpakalį, kad nesimatytų skylės. Taip man besimalant slystelėjau ant akmenų ir pačiuožiau žemyn kelis gerus metrus. Mano nelaimei, skylė tapo dar didesnė – švietė visas „žandas“. Mergina nebesusilaikė ir ėmė kvatoti. Aš iš gėdos neturėjau, kur dėti akių. Skubiai atsisveikinau ir nuskubėjau namo.

Vyliausi, kad nieko nesutiksiu iš pažįstamų. Įšokęs į troleibusą prasibroviau į jo galą, kur sutikau savo draugus. Bandžiau apsimesti jų nematąs, deja... Netruko praeiti kelios sekundės, kai jie pastebėjo mano gėdą ir visas troleibusas skambėjo nuo juoko...

Grįžęs namo dar ilgai negalėjau užmigti. Tokios gėdos dar niekada neturėjau. Buvau įsitikinęs, kad sutikta mergina daugiau niekada nenorės net į mano pusę pažiūrėt. Dėl to buvo dar liūdniau, nes ji man labai patiko... Galiausiai užmigau. Ryte radau praleistą jos skambutį, bet neatskambinau... Buvo labai gėda...

Po savaitės netikėtai sutikau tą pačią panelę mieste. Pamačiusi mane, ji ėmė kvatotis. Nusijuokiau ir aš. Nuėjome į dar vieną pasimatymą. Šį kartą viskas ėjosi sklandžiai. Ir kas keisčiausia, kad ji įsimylėjo mane ir štai jau keleri metai esame drauge.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.