Mane priėmusi daktarė turėjo daug patirties, nes yra daug metų pradirbusi gimdymo namuose. Pavardės neminėsiu, kadangi tai nebūtų etiška.

Nuvažiavus į ligoninę, mane patikrino ir patvirtino mano nuomonę, kad tikrai prasidėjo gimdymas. Nuvedė mane su vyru į gimdymo palatą ir atėjus daktarei iš karto pasakiau, kad turiu epidūros rinkinį ir nesu pakanti skausmui. Kai ateis laikas, tegul suleidžia vaistus. Bet pasirodo su daktare turėjau iš anksto susitarti, kad tai būtų padaryta. Taip reikėjo, nes ligoninėje dirba tik viena anesteziologė ir tuo metu ji buvo namuose. Tuo metu, vidury nakties, man užėjo labai skaudūs sąrėmiai. Prašiau ne tik aš, bet ir mano vyras, kad iškviestų anesteziologę iš namų, jog suleistų vaistus. Tačiau mane priėmusi ginekologė išeidavo į kitą kabinetą, apsimesdavo, kad skambino daktarei, nors is tikrųjų sėdėdavo ir skaitydavo žurnalus.

O as kenčiau didelius skausmus. Ačiū Dievui, jog pasikeitė pamaina ir kitos pamainos akušerė priėmė mano vaikelį. Ji paklausė mūsų, kodėl daktarė nekvietė anesteziologės iš namų. Vyras paaiškino, kad prašėme ir ne vieną kartą, jog iškviestų, bet mūsų nesiklausė. Pasirodo, naktį prižiūrėjusi akušerė buvo už visapusišką natūralų gimdymą.

Vaikelis gimė labai didelis, svėrė daugiau nei 4 kg. Nespėjo nei prakirpti tarpvietės, kai pagimdžiau ir suplyšau. Spėjo akušerė tik atsisukti ir gaudyti gimstantį kūdikį. Tai man buvo pirmas gimdymas ir jo vis dar sapnuoju košmarus.

Mano patarimas ligoninei – atnaujinkite personalą, nes dabar dirba tokie daktarai, kuriems jau seniai laikas į pensiją. Vėliau paaiškėjo, kad ji neturėjo teisės neiškviesti anesteziologo iš namų, kadangi tai jos darbas. Ir ji negalėjo nuspręsti už mane, kaip man gimdyti.

Dėkoju Dievui, kad pagimdžiau prie kitos pamainos ir su jaunesniu personalu, kuris tikrai dirbo profesionaliai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Turėjote nemalonią gimdymo patirtį? Galbūt daktaro ar artimųjų žodžiai svarbiausiu momentu jus sutrikdė? O gal gimdėte irgi sovietmečiu ir norite pasidalinti, kaip tada elgdavosi su gimdyvėmis? Rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mano gimdymo istorija“.