Mes visi suprantame, kad alkoholis nėra gerai, jo besaikis vartojimas žudo žmones, kenčia vartojančių šeimos ir artimieji, iš šeimų būna paimti vaikai. Taip, tą bando kontroliuoti įvairiausiais draudimais... Alkoholis parduodamas nuo 20 metų, laiko ribojimas, reklamos ribojimas. Bet, kodėl žiūrima į vieną problemą taip rimtai, o kita praleidžiama pro pirštus? Ta kita problema yra azartiniai lošimai. Ir klausimas ponui Verygai. Nuo ko daugiau kenčia Lietuvos visuomenė?

Nuo alkoholio priklausomybės ar nuo lošimų? Dažnas pagalvojame, kas būtų, jei laimėčiau loterijoje ar „aukso puodą“, o gal ta sėkmė kazino mane padarys turtingesniu ir laimingesniu, bet ne dažnas susimąsto, kiek žmonių tai įtraukia. Kodėl politikai apie tai nekalba? Apie sugriautus gyvenimus, apie sugriautas šeimas, apie žmones, likusius be ateities... Kodėl viena blogybė taip smerkiama, o kita taip toleruojama? Retorinis klausimas, nes tai blogybė, tai žudo Lietuvos tautą.

Jūs net nepastebėsit, kaip jūsų vaikai taps priklausomi. Beje, statistika negailestinga. Dauguma priklausomų lošėjų pasuka savižudybės link. Tai kodėl draudžiam vieną, o leidžiam kitą? Manau, Lietuva, kaip ir kitas pasaulis, turėtų šviesti žmones.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!