Šios akimirkos tobulos ir jautrios. Jose susiduria giluminis tikėjimas, kad būtent toks jausmas ir apima sutikus tą, apie kurį visą gyvenimą svajojai, su šalto proto balsu, bylojančiu, kad taip tiesiog negali būti. Ir, kol dar esi tokioje akimirkoje, kol matai sutiktą žmogų, spėji mintyse bent kelis kartus sau įgnybti ir mėginti įtikinti kad taip negali būti, o kartu ir suprasti kad tai iš tiesų vyksta. Nuostabus jausmas.

Taip nutiko ir man, kuomet gruodžio 6 d. tave sutikau vienoje Vilniaus senamiestyje veikiančių restoranų. Dėvėjai nuostabią raudoną suknelę ir buvai susibangavusi plaukus. Sėdėjau priešais ir tiesiog negalėjau patikėti tuo, ką matau. Mūsų žvilgsniai ne kartą susitiko ir, atrodė, kad ne aš vienas kažką ne kasdieniško regiu. Man atrodo, kad tu buvai pasimatyme ir tau nebuvo jis labai įdomus. Vėliau iškeliavote kartu ir stilingu baltu „VW Beetle“ išvykote.

Įdomu tai, kad meilės iš pirmo žvilgsnio jausmą yra patyrę apie 60 proc. žmonių (Neumann, 2004 m.), o neseniai mokslininkai Zsok, Haucke, De Wit ir Barelds1 rado ir to patvirtinimus:

1. Meilė iš pirmo žvilgsnio nėra šališka atmintis. Tai stipri pirminė trauka, kuri vėliau gali peraugti į draugystę.

2. Didesnė tikimybė patirti meilę iš pirmo žvilgsnio yra su gražiais žmonėmis. Taip buvo ir mano atveju, dievaži tai buvo grožis.

3. Vyrai meilę iš pirmo žvilgsnio patiria dažniau, nei moterys. Šią riziką suprantu.

4. Meilė iš pirmo žvilgsnio dažnai nėra abipusė.

5. Meilė iš pirmo žvilgsnio nėra iš tiesų meilė. O mums ne 15 metų, kad tuo tikėtume, laukia darbas.

Mano darbas vyko tavęs ieškant kone visur. Pradedant lankymusi toje pačioje vietoje, baigiant gerbiamos stilistės Agnės Jagelavičiūtės draugų peržiūra „Facebook“. Ne dėl to kad man ji patiktų. Tik todėl, kad pas ją daug draugų.

Jei skaitai šias eilutes, pasek to restorano įrašus socialinėje medijoje, aš tave tikrai rasiu.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!