Nuėjome prie Seimo, dauguma dingo dar J. Basanavičiaus gatvėje. Prie Seimo palikau ant armatūros tvoros savo SA (sovietinės armijos – DELFI) karinį bilietą. Buvo šalta ir kankino nežinomybė dėl ateities, tačiau buvo ramu. Todėl galima buvo pasivaikščioti po Gedimino prospektą. Ir kitomis dienomis ateidavau pabūti prie Seimo.

Vieną dieną ėjau Gedimino prospektu šalia dabartinio Konstitucinio teismo. Gatvelėje už šito pastato pro palėpės langą plevėsavo Lietuvos vėliava. Normalu, bet labai daug žmonių. Priėjau ir aš. Pro langą plevėsuoja vėliava, o prie durų stovi SA kareiviai su automatais, prie vartų minia žmonių, tarp jų žurnalistai su kameromis ir ne lietuviai. Žmonės sako, kad ten „Vilniaus radiotaškas“, vienintelis radijas, sakantis tiesą, jį nori užgrobti SA kareiviai. Prie manęs pradeda filmuoti iš Vakarų atvykęs žurnalistas, o prieš jį eina kareivis su automatu. Dar vienas žingsnis ir pasaulis nepamatys šito reportažo.

Bet aš ir kiti susivienijo ir nedavė kareiviui atimti filmavimo kameros...

Siųskite savo asmenines istorijas ir tėvų ar senelių pasakojimus, susijusius su 1991-ųjų sausio įvykiais, adresu pilieciai@delfi.lt iki sausio 13 dienos su prierašu „S13” arba spauskite apačioje pilką mygtuką. Įdomiausios istorijos bus publikuojamos. Vienos istorijos autoriui padovanosime du bilietus į pasirinktą filmo „Spec. Žvėrynas“ seansą. Nugalėtoją paskelbsime sausio 14-ąją.