Pradėkime nuo dviejų, jau mano ne kartą pakartotų KET taisyklių ir baudų už jas:

417str. 1d. reikalavimo važiuoti kuo arčiau dešiniojo važiuojamosios dalies krašto nesilaikymas. Bauda 30-90 eurų. Maršrut. tr. pr. vairuotojui 120-170 eurų.

416str. 1d. Nustatyto greičio viršijimas iki 10 km/val. (+2-3km/h paklaida vairuotojo naudai). Bauda įspėjimas. Be galimų piniginių baudų ir/ar teisių praradimo. (Na ir atsakykite, ar jūs, jei greitis 50, tai ir važiuojate 50? Ne 51-55, bet 50?).

Toliau... Daug kas komentavo, kad negalima lenkti per dešinę pusę...
KET: Lenkimas – tai automobilio apvažiavimas išvažiuojant į priešingos krypties eismo juostą. Lenkimas galimas tik keliuose su viena eismo juosta viena kryptimi.

Apvažiavimas – tai automobilio apvažiavimas kita, tos pačios krypties eismo juosta. Galimas keliuose, viena kryptimi turinčiuose dvi ir daugiau eismo juostų.

Nors kaip aš stengiuosi pasakyti, jog neneigiu, kad greičio viršijimas yra blogai, bet savo video noriu parodyti, kad jei neviršiji greičio, nereiškia, kad nepažeidi kitų KET taisyklių. Ir kad už juos (nusižengimus) taip pat yra numatyta atsakomybė. Tiesa, kol kas policija į tai nereaguoja, bet tikiuosi situacija keisis. Taip pat tikiuosi keisis ir vairuotojų suvokimas, Nauji metai, naujos viltys..

Kiti trumpi atsakymai į komentatorių pastabas:

1. Niekad nemirksiu ilgom šviesom, kad kas nors pasitrauktų ir nenaudoju garsinio signalo.

2. Buvo komentuojančių, kad pro Elektrėnus važiavau 120km/h greičiu. Elektrėnai lieka šone, ir toje atkarpoje greitis nėra ribojamas.

Greitis ribojamas tik Vievyje iki 100km/h visus metus.

3. Komentavo, kad važiuojant leistinu greičiu niekaip nepasivytum kitų transporto priemonių. Vaizdo įraše tikiuosi šį kartą parodys, ką aš apie tai manau.

4. Prastos oro sąlygos?! Taip, ne vasara. Bet tam ir yra žieminės padangos. Taip pat ar prastos oro sąlygos suteikia teisę nesilaikyti KET? Kodėl kitiems tai netrugdo? Jeigu nesijauti užtikrintai kelyje tavo saugus greitis yra mažesnis nei leidžiamas greitis tai pasitrauk į pirmą juostą ir visi bus laimingi.

P. S. Kai kam neįtiko ir muzika. Tikiuosi šį kartą daina bus arčiau jūsų vairavimo stiliaus.

P. P. S. Suprantu, kad sąžinės balsas ir suvokimas kas, kur, kada ateina ne per vieną dieną, tad daugiau video bent artimiausiu metu nebekelsiu. Palauksiu, gal situacija pagerės.

Gerų Jums Kiaulės metų!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.