Manau, kad mergina užčiuopė pačią problemos esmę. Žmonos neretai tampa tiesiog funkcionaliomis žmonomis. Beje, abu tampa tiesiog funkcionaliais partneriais. Kaip kokiame UAB. Kodėl taip ilgainiui įvyksta – čia, ko gero, vieno atsakymo nėra. Žinoma, taip įvyksta ne su visais partneriais – bet, matyt, su dauguma. Ir kol mes čia iš aukšto svaidysimės moralistiniais, smerkiančiais ir užgauliais plūdimaisis – tol patys sau neleisime pamatyti reikalo esmės. Nežinia, kodėl taip įvyksta, bet dažnai žmonės šeimoje ilgainiui užgęsta – galbūt vienas greičiau nei kitas. Ir nepaisant galbūt tariamai akivaizdaus dalyko, kad pirmas progų „atsigaivinti“ ima ieškoti vyras (nes neva dėl evoliucijos jis taip „sąlygotas“), iš tikrųjų šeimoje (poroje) pirmoji užgęsta žmona. Todėl, kad patenka į... buitį ir rutiną. (Beje, dar pasiginčyčiau, kam to vadinamo saugumo labiau reikia – moterims ar vyrams...).

Ir pačiai moteriai ima atrodyti, kad ten, buityje ar greičiau rutinoje, jos vieta, nes taip matė darant mamą, tetą, močiutę. „Taip turi būti,“ – buvo jai perduota giminės (t. y. visuomenės) moterų (nebūtinai tiesiogiai). Kita vertus, ko gero, vyras (partneris) irgi matė savo mamą, tetą, močiutę būtent „funkcionalių“ moterų vaidmenyse... Ilgainiui partneriai vienas kitam tampa iki skausmo pažįstami, nuspėjami, dargi kiekvienas turi savų įsivaizdavimų, kaip ta jų šeima (pora) turi funkcionuoti, pas kokius uošvius ir kokiomis progomis turėtų eiti kviestinių pietų ar pan., kaip dažnai reikėtų tvarkyti butą ir kaip tą buto tvarkymo naštą tolygiai paskirstyti ant abiejų partnerių pečių, kad nebūtų apkrautas tik vienas, į kokius kurortus turėtų vykti ir pan., kur pigiau nusipirkti maisto produktų ir pan. Sąrašą būtų galima tęsti.

O va to „kažko“ ir nebelieka... Užgesusiose akyse pamatyti save kaip geidžiamą, nuostabų(-ią), neįtikėtiną ir pan. praktiškai neįmanoma. Tampi tarsi baldas. Bet baldui pakanka, kad nuo jo periodiškai nuvalytų dulkes...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)