Dažniausiai arba nesuprantame, arba suprantame labai tiesmukai (keikiuosi kur noriu, darau ką noriu, sakau ką noriu, demokratija, žodžio laisvė...). Tai nėra visiškai teisinga, šie apibūdinimai yra anarchijos požymiai. Dabartinė situacija (pasistengsiu kaip įmanoma trumpiau ir aiškiau), mane stebina. Matome streikuojančius mokytojus ir juos palaikančius arba nepalaikančius. Žmonės šioje situacijoje mato arba politikų įsikišimą, arba savanaudiškumą žmonių, kurie tai daro.

Lietuvai ne už kalnų bus 30 metų, kai esame nepriklausomi, bet panašu, kad dėl visų politinių nelaimių bus kalti konservatoriai (jie juk valdė tais nelemtais metais per krizę), ir atrodo nebesvarbu kas buvo iki tol ir po to. Juk nesvarbu, kad kai jie padidino PVM, padarė privalomą PSD ir kitus dalykus per naktinę reformą po to buvę valdžioje nei atšaukė PSD, nei sumažino PVM, vis tiek kalti tik tie, kurie tai pradėjo ir tikriausiai tai nebepataisoma? Taigi, grįžtant prie mokytojų, kodėl jie turi dirbti, kai už savo darbą gauna beveik tiek pat, kiek ir valytojos? O juk jie moko mūsų vaikus, kurie sako, kad jie turi mažą darbo krūvį ir atostogų keturis mėnesius, kodėl tada patys neinate dirbti mokytojais? Nesugebate? Nenorite dėl mažo atlyginimo? Kodėl demokratiškai streikuojantys mokytojai, reikalaujantys geresnių sąlygų yra kaip nusikaltėlei, o dar ir dalis visuomenės juos smerkia, kai kovoja už savo teises?

O ar jūs viskuo patenkinti? Ar jums blogai, bet jūs ne tokie savanaudžiai, kad eitumėte išsakyti savo nepasitenkinimą demokratišku būdu (neteisinu, kai lipama pro langą ir pan). Ir pabaigai, jūs klausiate, kodėl tik mažai daliai mokytojų yra negerai (kurie streikuoja), o kiti tyli, dirba ir patenkinti? O ar žinojote, kad yra ne viena profsąjunga, kuri pritaria arba nepritaria streikui?

Žmonės, mes turėtume palaikyti mokytojus, nes jie nori geresnio gyvenimo ir jie tai daro civilizuotu būdu, streikuodami, ir jeigu jūsų tai netenkina, nes jūsų vaikas nesimoko, nes nėra kam mokyti, tai turite ne peikti mokytojus, bet taip pat juos palaikyti vardan savo vaikų ateities. Kas jei ne mokytojai išleidžia į gyvenimą mus visus? Kokį išsilavinimą turėtų tie patys Seimo nariai, jei ne mokytojai?

Visiems kritikams ir nepatenkintiems siūlau pamąstyti, ar viskuo esate patenkinti? Visais priimtais sprendimais JŪSŲ išrinktųjų, kurie mums turėtų atstovauti? Ar jūs tiesiog labiau linkę prie baudžiavos, kada yra, kaip yra, arba darai, arba ne, ir jokios teisės į geresnį rytojų neturi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.