Toks scenarijus šiandien puikiai tinka apibūdinti situaciją Lietuvos mokyklose. Mokytojai streikuoja, vaikai namuose sėdi vieni arba leidžia laiką prie kompiuterinių žaidimų, nors anksčiau prieššventiniu laikotarpiu ruošdavosi renginiams, vakarėliams, vaidinimams. Laukdavo gražiausios metų šventės.

Šiandien malonaus šurmulio įstaigose nėra. Panašu, kad šventės nebus. Nebeliko laiko. Gaila, kad mes turime tokį valdančiųjų požiūrį į ugdymo procesą, mokinius, mokytojus, jų šeimas. Streikavę ir streikuojantys mokytojai nuolat girdi gąsdinantį toną susidoroti. Tokia kalba verčia mus, mokytojus, kurie pristabdė streiką, vėl jį atnaujinti. Turime iš naujo nutraukti ugdymo procesą, kad dar kartą parodytume savo poziciją: esame nepatenkinti vykdoma „reforma“ ir susidariusia situacija švietimo sistemoje. Nesuprantame, ką dar reikia padaryti, ar pasakyti, kad valdantieji suvoktų, jog yra BLOGAI. Mokytojai jau susitaikė su tuo, kad ir jų šeimose Kalėdų nebus. Patikėkit, artimieji mus palaiko. Matyt, šiemet į Lietuvą atėjo Grinčas, kad pavogtų mūsų Kalėdas. Ką darysi, bet mes nepasiduosime.

Mokytojai, kovojantys prieš esamą situaciją švietimo sistemoje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.