Kol buvome jaunesni, skubindavome mokytojus ištaisyti mūsų atsiskaitymus, bet dabar jau suvokiu, kaip tiems mokytojams sunku. Vienas mokytojas turi iki 600 vaikų, dalis jų nesuinteresuoti mokytis, bet nori dešimtukų, o jų tėvai mano, kad jų vaikas pats tobuliausias ir ant mokytojų rėkia, dar keli amžinai visiems trukdo, yra ir tokių, kurie klausinėja nesąmonių, ir panašiai. Dar pridėkite budėjimą pertraukų metu, kai koridoriuje zuja daugiau nei 1000 vaikų, ir gausite mokytojo gyvenimą. Ir visa tai už grašius. Mokytojams jau darosi nebesvarbu, kaip vaikas išmoks, kontroliniai atidedami savaitėmis, kad tik nereikėtų jų tikrinti, o jokių telefonų taisyklė per pamokas rūpi tik matematikos mokytojai, kuriai labai ačiū už tai, kad rūpinasi mumis kaip savo nuosavais vaikais.

Mokytojas – prestižinė profesija iki 2020 liks idėja, jei brangūs Seimo nariai nesusiims, ir toliau žais Seimą. Iš tikrųjų nieko, nieko nedaroma. Be to, noriu paklausti ponios ministrės: kur dingsta tie pinigai, kurie anksčiau buvo skirti mokytojų algoms?

Jei netikite, kad valdantieji, tarsi darželyje, žaidžia – vaidina Seimą, štai jums keli įrodymai.

„Žalieji“, kažkodėl užsidegę idėja pertvarkyti ministerijas, tačiau kol kas nei vienas jų bandymas neišdegė. Pirmasis: sujungti Ūkio ir Energetikos ministerijas, atsidūrė kažkurio Seimo nario šiukšliadėžėje, o perkelti vieną ministeriją į Kauną, kad darbuotojai galėtų sudeginti dar daugiau degalų, prie kurių pirkimo Seimo nariams prisideda ir jų engiami mokytojai, net nepasiekęs posėdžių salės pasibaigė tobulu fiasko, iš kurio daugelis saldžiai pasijuokė. Ačiū bent jau už komediją, ponai valdantieji.

Mieli skaitytojai, kurie žada komentuoti, kad patys tokią valdžią ir išsirinkome, aš jos nerinkau, ir turiu visišką teisę kritikuoti, nes tai, mano nuomone, yra vienintelis kelias išsakyti savo pastabas, ir nenusiristi iš demokratijos į tironiją. Ačiū už dėmesį.

Tegyvuoja žodžio laisvė!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.