Čia laidojami kremuotų mirusiųjų pelenai. Čia nėra brangių ir sunkių paminklų, tvorom aptvertų „privačių teritorijų“. 6,68 ha plote įrengtas įspūdingas, spalvingas, metų eigoje nuolat besikeičiantis parkas, kur šalia kiekvieno medžio, krūmo, prie kiekvienos rožės yra kukli lentelė arba standartinis apie 20x25 cm akmens antkapis su palaidoto žmogaus pavarde, vardu, gimimo ir mirties datomis.
Teritorija suskirstyta į atskiras, romantiškai pavadintas zonas: 1-a, 2-a, 3-čia Rožių alėjos, Vaikų sodas, Angelų kalvelė, Kedrų pieva ir pan. Įrengti keli dirbtiniai vandens telkiniai su fontanėliais, tekančiu vandeniu ir gražiu, krantus jungiančiu tilteliu.

Mirusiųjų pelenus taip pat galima laikyti 3- uose kolumbariumuose arba išbarstyti didžiulėje pievoje, suskirstytoje raidėmis pažymėtais kvadratais, kad žinotum, kur yra išberti tavo artimo žmogaus pelenai ir galėtum ten kartais pabūti, padėti gėlių puokštelę, pasimelsti ar pasėdėti ant netoliese įrengto suolelio. Arba, jei nori, gali užsakyti memorialinę lentelę su mirusiojo duomenimis, kuri bus pritvirtinta prie kapinių pastatų ar kapines juosiančios mūro sienos. Viskas turi savo kainą. Ji dar priklauso ir nuo to, kiek metų – 5, 10 ar 20 – šeima norės saugoti urną su pelenais, lentele ar laidojimo vieta. Mes už mažutį stačiakampį paminkliuką 20-čiai metų sumokėjome kiek daugiau nei 3000 svarų. Praėjus šiam laikotarpiui, gali už papildomą mokestį sutartį pratęsti. Tiesa, visos šarvojimo-laidojimo išlaidos būna dar didesnės.

Kapines prižiūri profesionalūs sodininkai: ruošia laidojimo zonų ir kapaviečių dizainą, sodina ir prižiūri augalus, kerpa žolę, renka nuvytusias puokštes ir nukritusius lapus. Mirusiojo giminėms nereikia nei ravėti, nei laistyti, neleidžiama sodinti savo augalų. Ypatinga tai, kad šiame Atminimo parke – kapinėse iš tikro pajunti mirusiųjų lygybę: visos lentelės, antkapiukai yra panašūs, jokios konkurencijos dėl paminklų dydžio, medžiagos, dizaino, autoriaus ar kainos. Šalia angliškų, žydiškų pavardžių (Golders Gryn ir aplinkiniuose Vakarų Londono rajonuose gyvena bene didžiausia Londone žydų bendruomenė) yra daug ir vokiškų, lenkiškų, indiškų, kiniškų bei kitų šalių žmonių pavardžių.

Šios kapinės atidarytos 1895 metais, o 1902–aisiais čia pradėjo veikti pirmasis Londone krematoriumas. Iš viso čia kremuota jau daugiau kaip 400 000 mirusiųjų. Tarp jų – daug ižymybių: buvęs Jungtinės Karalystės ministras-pirmininkas Nevilis Camberleinas, aktorius ir komikas Peteris Sellers, muzikantas, rašytojas ir poetas Markas Bolanas, garsioji rusų balerina Anna Pavlova, moderniosios psichoanalizės tėvas Zigmundas Froidas, jo žmona ir dukra bei daugelis kitų.

Krematoriumo pastatų raudonų plytų kompleksas pastatytas itališku stiliumi. Jis yra įtrauktas į Nacionalinio – istorinio paveldo Parkų ir Sodų registrą. Čia yra dvi šarvojimo salės, kur galimos kaip pasaulietinės, taip ir bet kurios religijos laidojimo apeigos. Nedidelėje jaukioje Atminties koplyčioje galima susikaupti, pasimelsti už mirusiuosius. O kavinukėje gali užkąsti, išgerti kavos ar užsakyti gedulingus pietus. Kapinių teritorijoje yra dvi mašinų stovėjimo aikštelės ir (malonu paminėti) švarūs, tvarkingi ir šilti tualetai su šiltu vandeniu rankoms nusiplauti.

Dažniau besilankant šiose kapinėse, negali nepastebėti Anglijos gyventojų sentimentų, meilės ir pagarbos Anapilin išėjusiems savo artimiesiems. Visos svarbiausios metų šventės jaučiamos ir šiose kapinėse: jei Valentino diena – raudonuoja įvairios širdelės; per Velykas – zuikučiai, šokoladiniai kiaušinukai; mirusiųjų gimtadieniai paženklinami gyvų gėlių puokštelėm ar mažais gėlių vazonėliais, dar – švelniausių, šilčiausių žodžių pilnais atvirukais; mirusiems vaikams paliekami maži meškiukai, mašinytės ar lėlytės, ar kiti sentimentalūs, širdžiai brangūs simboliai.

O ypač šventiškai cia pažymimos Kalėdos: šalia pagrindinio tako pastatoma ilga laikina metalo tinklo tvora, ir ji būna padabinta puošniais kalėdiniais eglių šakų vainikais, būtinai su šiltais ir jausmingais sveikinimais brangiems mirusiesiems. O tos ilgos tvoros proskynoje – didžiulė išpuošta Kalėdų eglė. Eglutes puošia ir Koplyčia, ir įrengtas didelis gražus Betliejus šalia jos. Būdamas čia, pajunti, kad šis Atminimo parkas, šios nuostabiai įrengtos kapinės yra viena dvasingiausių Londono vietų, kur žmonės ateina susikaupti, pamąstyti apie savo gyvenimo prasmę. Ateina pagerbti brangių žmonių atminimą, mintimis pakalbėti su jais, parodyti jiems savo meilę, pagarbą ir padėką.