Gal ir girdite, bet, pripažinkite – jums tai nesvarbu. Žurnalistai yra kažkokia išrinktoji kasta, ketvirta valdžia. Jūs, štai, sėdite savo blokinio daugiabučio svetainėje su, dar tarybinio kalėjimo laikais, gautu svetainės komplektu, o žurnalistai vaikšto gražiai apsirengę, uždirba daugiau pinigų, šmėžuoja televizijoje ir sočiai valgo iš reklamos ir dar gauna kyšius iš visokių alkoholio, vaistų, bankų mafijozų. Jie nusipelno bausmės. „Taip jiems ir reikia“, sakote jūs ir tyliai kikenate ar bent jau šypsotės, nes valdžia, pagaliau, atstatys teisingumą – visi bus lygūs, o tie, kurie gyveno už jus geriau, dabar gyvens dar blogiau ir nuo to jūs, be abejo, geriau negyvensite, bet bent jau geriau jausitės.

Labai svarbu pabandyti suvokti, kodėl jūs taip galvojate ir kaip prie šių išvadų priėjote. Visų pirma –žurnalistai puola jūsų išrinktus politikus. Gi jūs rinkote valstiečius, paksiečius, gražuliečius, darbiečius ir kitus populistus, kurie jums žadėjo tvarką, teisingumą, darbą, didesnes pašalpas ir iš esmės gyvenimą, kuriame nereikia nieko dirbti, o užtenka tik gauti. Taigi niekas nenori girdėti, kad buvo apkvailintas, kad pažadai, ant kurių užkibote, buvo primityvūs ir labiau skirti penkiamečiui. Žurnalistai, kritikuodami jūsų išrinktą valdžią, netiesiogiai vadina jus kvailiais. Ir dėl to jie jums nepatinka, nes nepatinka pripažinti, kad tapote apkvailinti. Dėl tos pačios priežasties daugumai mūsų piliečių dabar jau atrodo, kad nieko blogo, kai valdžia kontroliuoja, ką gerti, kaip leisti laisvalaikį, ką valgyti jūsų vaikams, kokius vaistus privalu pirkti ar kiek laiko gali loti jūsų šuo. Viskas atrodo logiška – jei reguliuoja, vadinasi reguliuoti reikia, bus tvarka, visi gyvens pagal taisykles. Asmens pasirinkimo laisvė dažnai gali nepatikti arba atrodyti nereikalingos. Na pamąstykime logiškai – ar kažkam būtų blogai, jei būtų uždraustos tatuiruotės? Jaunimas nelaidys pinigų šitoms nesąmonėms, o gatvėje nereikės matyti išsipaišiusių jaunų merginų ar vaikinų. Visiems nuo to tik geriau, o tai, kad negalėsi Lietuvoj pasidaryti tatuiruotės yra labai maža tragedija.

Grįškime prie žurnalistų, kurie jums jau nepatinka. Toliau, ateina jūsų kerštingasis, už kritiką supykęs ponas, padaro spaudos konferenciją ir aiškina, kad LRT yra betvarkė, o už dainos sukūrimą buvo mokama po 6000 Eur ar kažkiek ten. Jums gi nelabai svarbu, kokia ten ta betvarkė, net jei betvarke buvo pavadinta sutartis be numerio, o štai 6000 Eur jau dideli pinigai. Jūs tiek per pusmetį neuždirbat, o čia prašau – už vieną dainą! Kas per pinigų švaistymas?! Daina trunka tris minutes ir bet koks muzikantas ją gali parašyt, net jūsų anūkas, baigęs muzikos mokyklą! Tie žurnalistai ne tik kad puola jūsų valdžią, bet dar ir švaisto pinigus! Ir patys iš to lobsta! Jie gi gyvena geriau už jus!

Ir, be abejo, susidarius tokiai situacijai, ateina logiška išvada, kad tuos melagius ir vagis kažkas turi pažaboti. Turi būti tvarka, todėl žiniasklaidą reikia kontroliuoti valdžiai. Ji turi įsikišti, paaiškinti, kas yra pagarbus interviu, apie ką reikėtų rašyti, o apie ką – patylėti. Kaip Rusijoje ar Baltarusijoje, kaip Lenkijoje, Vengrijoje ar Bulgarijoje. Na jums gi taip labiau įprasta. Primušė vyras žmoną? O kam čia dabar skalambyti ant visos Lietuvos? Vadinasi, buvo už ką. Biurokratas baudą nepelnytai išrašė? Patylėkim, jis yra mūsų valdžia, vadinasi, buvo už ką. Karbauskis pasistatė namą už įmonės pinigus prie Kauno marių? O kam čia įdomu? Lai vagia – svarbu, kad dirba ir daro tvarką.

Ir taip žurnaliūgos bus nuraminti ir užtildyti. Apsieis jie ir be tų registrų centro duomenų – jei trūks temų, apie ką rašyti, vyriausybė visada duos kokių gerų žinių ar pasiekimų. Gyvensite taip, kaip pratę, kaip gyvenote anksčiau, nežinosite, galva neskaudės, bus mažiau viešų skandalų, ypač apie jūsų išrinktus valdžios atstovus. Juk niekas nenori pripažinti, kad eilinį kartą buvo apkvailintas.

Tuo tarpu valstiečių partija toliau tęs prakutusio, kompleksuoto ubago liniją. Pagiežingi, penkiamečio vaiko mąstymo pimpačkiukai pilnai išnaudos Seimo daugumą ir tikrai nesiskaitys su niekuo. Kontroliuos privatų žmonių gyvenimą, nes jis yra žmonėms aktualiausias, priešins visuomenę, kels diskusijas apie tai, kiek minučių gali loti šuo, o tuo tarpu toliau statys asmeninius namus už įmonių pinigus, prekiaus rusiškomis trąšomis, neatsakinės į nepatogius klausimus, vengs mokesčių ir viskuo kaltins žurnalistus. Juk jūsų neapykanta yra stiprus ginklas ir jie tiksliai žino, kaip ją naudoti.

Žurnalistai, iš kitos pusės, cyps, spardysis ir inkš, bet nieko negalės padaryti. Jie nerūpi visuomenei, jie yra išvadinti melagiais ir vagimis ir jais niekas nepasitiki. Jie negalės pasakyti nieko, kas pakeistų jūsų nuomonę. Būtent dėl to, kad jie jums nerūpi, žurnalistai bus užtildyti – jūsų suteiktu mandatu, valdžios rankomis. Su tuo jus visus ir sveikinu.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!