Tuo tarpu mūsų rajono valdininkų abejingumas kelia ne tik nuostabą, bet varo į neviltį. Jau ilgiau nei pusmetį bandome išgauti atsakymus į savo klausimus iš Širvintų rajono savivaldybės atsakingų asmenų, kurie mielai stumdo klausimus vieni kitiems, siunčia standartinius A4 formato raštus apie nieką arba tiesiog mėnesiais ignoruoja gyventojų iniciatyvas, poreikius, elementarią miestelio priežiūrą. Ir taip jau daug metų, pasirodo.

Todėl į Kernavę turistai atvažiuoja duobėtomis gatvėmis su apgailėtinais, nevalytais šaligatviais, japonų, italų, anglų gestų kalba klausia vietinių gyventojų, o kurgi tie piliakalniai, nes nei infocentro, nei nuorodų į „Unesco“ paveldo objektus Kernavėje iki šiol nėra. Po 23 val. Kernavė skendi tamsoje, nes sovietmečiu statyti vargani žibintai sunaudoja per daug energijos ir jos belieka vos kelioms vakaro valandoms apšviesti.

Gūžčioja pečiais miestelio svečiai, sukame akis į šoną mes, dar nepraradę vilties, miestelio entuziastai ir toliau miname kelius į valdininkų sąžinę, kurie viską matuoja tik politinėmis naudomis ir pergalėmis. Daugiausia rinkėjų balsų juk galima gauti Širvintose, todėl lėšos ir dėmesys pirmiausia dalinamas ten. O mes ir toliau patys šluojamės gatves, sodiname gėles, šypsodamiesi pirštais rodome, kur rasti piliakalnius, gaminame kavą ir stengiamės kuo svetingiau pasitikti Kernavės ir Lietuvos svečius.

Labai džiaugtumėmės sulaukę visų privačių iniciatyvų, kurios padėtų išlaikyti šviesų unikalios Kernavės įvaizdį, nes pavargome nuo politikos.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.