Žmogus, atvykęs į ligoninės priimamąjį, ne tik kad negauna reikiamos pagalbos, tačiau yra išsiunčiamas namo. Po kelių dienų paaiškėja, kad namo išsiųstas buvo su lūžusiu stuburo slanksteliu.

Viskas vyko Radviliškyje, mano mamai (74-eri metai) nukritus ir susižeidus namuose, buvo iškviesta greitoji pagalba, kuri ją nuvežė į Radviliškio ligoninės priėmimo skyrių. Ten buvo padarytas rentgenas. Chirurgui tai buvo paprastas sumušimas ir jis neįžvelgė būtinybės nei daryti vidaus organų echoskopijos, nei vežti į artimiausią Šiaulių ligoninę nuodugniai ištirti kompiuterinės diagnostikos pagalba. Buvo pasakyta: „Tai tik sumušimas, važiuokite namo“. Primygtinai reikalavome, kad bent pastebėtų per naktį, kad neprasidėtų vidinis kraujavimas ar kažkas panašaus, nes skausmai buvo nežmoniški, tačiau atsakymas buvo vienas: „Nėra būtinybės, o ir vietų neturime stebėjimui. Stebėkite namie, ar nepasirodys kraujas“.

Tik man tada buvo siaubinga, ar negeriau padaryti echoskopiją ir įsitikinti, kad nieko nėra. Ar geriau stebėti namie, kada žmogus pradės kraujuoti? Nužmogėjimas.

Taip mano mama, per didžiausius skausmus nugaros dalyje parvažiavo klūpėdama ant galinės mūsų automobilio sėdynės namo. Nesiliovus skausmams per naktį, kitą rytą išsikvietė greitąją pagalbą vėl vykome į tą patį Radviliškio ligoninės priėmimo skyrių. Priėmė jau kitas chirurgas, pažiūrėjęs iš vakaro darytą rentgeno nuotrauką, jis taip pat nematė būtinybės vežti į Šiaulių ligoninę, nes, kaip jis sakė nėra „reikalo, čia tik sumušimas“, išsireikalavome, kad bent paguldytų stebėjimui.

Pasikeitus gydytojų pamainai, atvykęs chirurgas iš Vilniaus (ačiū jam), išsiuntė su greitosios automobiliu į Šiaulius. Ten buvo nustatytas juosmens slankstelio lūžis, kaip Šiaulių gydytojai sako, gerai, kad per tuos paleidinėjimus namo, nebuvo pažeistas nervas, nes būtų nebevaldžiusi kojų.

Tokia ta mūsų sveikatos apsaugos sistema, tu moki mokesčius, o kai tau reikia pagalbos, tave tiesiog pasiunčia važiuoti namo...

Visa laimė, kad esame trys seserys, kurios už savo mamą kovojome ir ji dabar gyja nuostabių gydytojų pagalba. Visas priėmusių, išleidusių namo gydytojų pavardes žinome, tad taip visko nenorime palikti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Komentuoja Kristina Vyšniauskienė, direktoriaus pavaduotoja medicinai

2018-08-23, apie 16 val., į VšĮ Radviliškio ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyrių atvežta pacientė, kuri teigė, kad nukrito nuo kėdės ir traumavo juosmenį.

Priėmimo skyriuje atlikus stuburo juosmeninės dalies rentgenologinį tyrimą stuburo lūžių nematyti, ūmios neurologinės simptomatikos nestebėta. Pacientei rekomenduotas stacionarinis gydymas, tačiau pati pacientė jo atsisakė.

Paaiškintas gydymas, rekomenduota būklei negerėjant pakartotinė traumatologo konsultacija. Kitos dienos popietėje pacientė pakartotinai kreipėsi į Priėmimo skyrių dėl išliekančių juosmens intensyvių skausmų. Konsultuota traumatologo. Paimti šlapimo ir kraujo tyrimai. Skirti nuskausminamieji, intraveninė lašinė infuzija.

Ryškėjant neurologinei simptomatikai, pacientė pervežta į Šiaulių Respublikinę ligoninę detalesniam ištyrimui, diagnozės patikslinimui ir gydymui.