Kas tuomet būtų?

Lietuvos premjerai, prezidentai, iš esmės visi aukščiausi šalies pareigūnai metai iš metų, vienas po kito kviestų Beyoncę į Lietuvą... Kol vieną dieną TAI galiausiai nutinka! Beyonce 3:00 val. Lietuvos laiku skelbia savo pasaulinių gastrolių kryptis. Vilnius įtraukiamas į būsimų krypčių sąrašą. Visi akimirksniu supranta – tai tikriausiai vieną kartą gyvenime pasitaikantis reiškinys – antros progos gali ir nepasitaikyti. Valstybės vadovai nieko nelaukdami šaukia skubų pasitarimą, o ankstyvą rytą Lietuvos piliečius pasiekia žinia apie planuojamą vienos daugiausiai uždirbančios atlikėjos pasirodymą mūsų šalyje.

Tą rytą šalyje atšaukiamas planuotas televizijų tinklelis. Besididžiuodamas Seimo pirmininkas eterio metu patvirtina gandus bei sunkiai tvardydamas šypseną taria, kad Lietuva yra pasirengusi užtikrinti būsimo koncerto sėkmę ir pinigai čia nėra rodiklis. Taip pat priduria, kad Beyoncę B-Ū-T-I-N-A pasitikti karališkai.

Koncertas dar tik už poros mėnesių, bet Vilniaus savivaldybė jau nuo pat ankstyvo ryto daro VISKĄ, kad būsima renginio vieta, Vingio parkas, būtų kaip įmanoma gražesnis – metamos didžiulės pajėgos suoliukų, pėsčiųjų bei dviračių takų atnaujinimui. Medžiai, apkerpami, reikalui esant perdažomi, kiek senstelėję iš karto kertami ir iš atogrąžų kraštų vežami importiniai medžiai statomi vietoje iškirstų.

Vingio estrada renovuojama su didžiuliu kiekiu trotilo – vietoje jos statoma nauja, 16 aukštų daugiabučiui prilygstanti scena. Taip pat ruošiamas planas B – jeigu prireiks, Lietuvos kariuomenė ketina sraigtasparniais atskraidinti Žalgirio Areną, perpjauti pusiau ir štai, turėsime kur pakviesti pasaulinio lygio žvaigždę.

Kelyje tarp VNO ir Vilniaus senamiesčio yra pastatomas butaforinis tunelis, neduokdie, ką dar pagalvos užsieniečiai, pamatę Naujininkus?

Apsukriausieji kiekviename mieste ir miestelyje pradeda steigti Beyonce paramos stovyklas –sekmadieniais susirinkę fanai klauso geriausių atlikėjos hitų, komentuoja jos santykius su Jay-Z, bei renka aukas atlikėjos gerovei užtikrinti.

MAXIMA ir visi didieji tinklai dar mėnesį prieš pasirūpina Beyonce fanų rinkiniais – lipdukais, ženkliukais, stiklainiukais, blanknočiukais, tušinukais, ausinukais, marškinėliais, pampersais, ir kt. šlamštu. Logotipai su Beyonce yra, vadinasi, važiuos. Smulkieji prekybininkai taip pat nesnaudžia – dizaineris Juozas pristato kolekciją „If I were a boy“, „Žemaitijos pienas“ išleidžia proginę „Beyoncės grietinę“, o parduotuvė „Aistra“ siūlo naują prekių liniją „All the single ladies“. Lažybų bendrovės taip pat pasirengusios krautis turtus: „Ar Beyonce padainuos „Crazy in love“?“ Koeficientas 1.5.

Lietuvos policijos pajėgos savaitę prieš koncertą pradeda ruošti apsaugines tvoras aplink Žvėryną, Naujamiestį, Gerosios Vilties žiedą, „Krasnūchą“, tvoromis padaromas koridorius iki pat oro uosto. Gyventojai įspėjami, kad į koncertą visi norintys tikrai nepateks, neštis paspirtukus bei vaikų vežimėlius yra draudžiama, jei bandysite – net nebūsite išleisti į savo buto vidinį kiemą. Ir dėl Dievo meilės, palikite namie tas kopėčias. Policija taip pat perspėja, kad Lietuvos valstybės, NATO bei ES vėliavos koncerto savaitgaliui tampa DRAUDŽIAMOS. Kiekvienas namas privalo pasikabinti vėliavą su Beyonce dainų žodžiais, kitaip grės šimtatūkstantinės baudos, o tų piktadarių vaikai ir vaikaičiai 50 metų negaus vietų valstybiniuose darželiuose.

Didžiausi sirgaliai dvi savaites iki renginio įkuria palapinių miestelį šalia Vingio parko. Renginiui artėjant eilė nusidriekia iki pat Trakų Vokės.

Ir pagaliau įvyksta ta lemtinga diena. Lėktuvas nusileidžia, tuometinis šalies prezidentas Valentinas Mazuronis pasitinka visų mylimą dainininkę ir nors oro uosto grindinio ji gal ir nebučiuoja, jai iš karto ant kaklo kabinamas ąžuolo vainikas, duodamas krepšinio kamuolys ir porcija „šaltekų“. Visą ceremoniją už tvoros stebinčios nepilnametės Beyonce gerbėjos oro uosto prieigose klykauja bei alpsta iš džiaugsmo.

Didžiosios žiniasklaidos priemonės sukuria specialias rubrikas „Beyonce Lietuvoje – pamatyk pirmas. Nuolat transliuojama, atnaujinama“, žodžiu, „spaminama“. Lietuvių telefonai kaista nuo siunčiamų push pranešimų apie kiekvieną daininkės judėsį, o 100 val. trukmės gyvos transliacijos nušviečia viską nuo pat atlikėjos nusileidimo oro uoste, prieš koncertinės vakarienės, ir, žinoma, to vienintelio – koncerto. Interviu metu kalbinama atlikėja, jos komanda, giminaičiai, kaimynai bei mokyklos suolo draugai. Visi vieningai sutinka, kokia tai didžiulė garbė mūsų mažai, agrarinei valstybei.

Koncertas, kaip niekada geras ir įspūdingas, praūžia. Visi, išskyrus garsui jautrius Karoliniškių gyventojus, yra uber laimingi, o Lietuvos piliečių gyvenimai po truputį grįžta į normalias vėžes. Pailsėkime. Kitą surašymą planuosime atsakingiau.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.