Arkangelas yra mums nematoma, mus ginanti tvirtovė ir jis, Mykolas, yra svarbiausias iš visų angelų, atsakingas už apsaugą, lyderis kovoje prieš blogį, jei galime tikėti tuo, kas rašoma Biblijoje.

Tai, ką mačiau per popiežiaus vizitą, buvo lyg tikras stebuklas. Niekada nesu mačiusi tiek policijos, apsaugos, bet mane nustebino ne jų kiekis, o kokie jie yra vieningi ir suvienyti. Mane stebino jų pasirinkimas, pasiryžimas, galima sakyti jų dvasia, nusiteikimas, juk nieko jie labai daug už tai negaus: netaps nei labai turtingesni, nei ką.

Bet ta jų bendra dvasia, nusiteikimas, mane pribloškė. Aš manau, kad jie pasiuntė žinią, pasirodė labiau nei popiežius! Ir ta apsaugos darbuotojų dvasia, jų nusiteikimas ir buvo lyg tyli žinia mums, tikintiesiems, kad kartu, su bendra dvasia, nusiteikimu mes galime nuversti kalnus. Ir taip pasiekti daug.

Lietuvos policija, apsaugos darbuotojai, visi – matomi ir nematomi, pasirodė kaip šviesos spindulys, kaip pirmo ryškumo žvaigždė, kaip kokia supernova – tai lyg kaip palaiminti, vedami Arkangelo į mūšį su blogiu!

Aš dar niekada nebuvau mačiusi tokio gražaus ir darnaus, sėkmingo darbo, tokios organizacijos ir sustygavimo, harmonijos ir balanso jų darbe – aš manau, kad jie parodė pasauliui, kas yra apsauga ir kaip ji turi atrodyti!

Aš manau, kad tokia mūsų maža šalis sugebėjo tiek parodyti pasauliui – tai stebuklas. Stebuklas – ne popiežiaus vizitas, o mūsų apsaugos darbuotojai! Toks jausmas lyg Arkangelas, ta nematoma jėga, nusileido Lietuvoje ir apgaubė savo sparnais tas tarnybas, jų širdyje ir sieloje ikvėpė dvasią – padaryti darbą, kad jis būtų kaip nematoma, mus ginanti tvirtovė. Ir jie tai padarė!

Tai yra lyg stebuklas, nes angelai buvo dar anksčiau nei sukurta Bažnyčia, tai žinia mums Dievo, kad mes turime tikėti ir jis mums padės! Tai lyg puiki žinia mums, kad nors mes ir esame maža šalis, mes galime sukurti kažką, kas nustebins pasaulį – tai mūsų vienybė, susitelkimas, sugebėjimas pajausti tą dvasią ir dirbti.

Tai, ką aš mačiau per popiežiaus vizitą – ir moteris policininkes, ir vyrus, dirbančius kartu – tai buvo gražiausia, ką esu kada mačiusi gyvenime.

Mane tik intriguoja, kas tas pareigūnas, kuris organizavo, kuris, sukūrė tokią apsaugą? Jis nuostabus žmogus, sugebėjęs suorganizuoti tokią apsaugą, jis tikras lyderis! Labai ačiū mūsų šalies policijai, jūs – šaunuoliai!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Ar jūs irgi dalyvavote popiežiaus vizite Vilniuje ar Kaune? Prikaupėte jausmų, įspūdžių ir esate įkvėpti pasidalinti jais su kitais DELFI skaitytojais? Galbūt turite paaiškinimą, kodėl nusprendėte dalyvauti viename ar kitame mieste? Rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Popiežiaus vizitas“ arba spauskite ČIA.