Mano pasiūlymas ir prašymas būtų toks: ar yra teorinė galimybė kad būtų apgalvotas variantas, jog „patruliuotų“ ar kažkaip kitaip prie viso šito prisidėtų Dragūnų bataliono šauktiniai, kariai ar kiti vienetai? Ar įsivaizduojate, kaip apgailėtinai atrodo, kai už 300-400 metrų nuo bataliono tvoros, vyksta moterų ir vaikų užpuolimai ir niekas nieko padaryti negali? Sugalvokite kažkokią praktiką, rotaciją, kad bataliono kariai, bent jau tokiais išskirtiniais atvejais pravažiuotų, ar praeitų pagrindiniu taku. Bus šiokios tokios pratybos, naudingas darbas ir neatrodys kvailai, kai šalia mūsų kariuomenės vyksta tokie dalykai. Parodykite, kad už kelių šimtų metrų esanti kariuomenė yra draugiška gyventojams ir nori padėti. Vėliau, tokią pagalbos policijai praktiką, galbūt būtų galima taikyti visoje Lietuvoje.

Asmeniškai pats ėjau į mišką ieškoti, bet jo užpuolimų diapazonas nuo ligoninės iki Poilsio parko, o dažniausiai viskas vyksta dienos metu, kai visi darbuose, o pamėgtais takais vaikštinėja tik dekrete esančios mamos. Dėl policijos reformų, patrulių išvis nebėra jau „n“ metų, o nevykėlio apsireiškimai vis dažnėja ir žiaurėja (jeigu su motinas su kūdikiais puola). Dragūnų rajone išskirtinai daug jaunų mamų, kieme prie pat miško ten kiekvieną vakarą ~50-80 vaikų žaidžia (neišpūsta, užsukite pasižiūrėti), dauguma visada laiką leisdavo miške, prie supynių ar treniruoklių, dabar ir žmona siūlo kitoms mamoms eit kartu iki pamėgtų vietų, bet mamos bijo. Dviračių taku nuo Klaipėdos iki Palangos dažnai ir užsieniečiai važiuoja ir pan. Ar būtina laukti tragedijos? Vien pora kamerų prie parkų pagrindinių įėjimų ir treniruoklių, padėtų tiksliau nustatyti laikus ir galbūt užčiuopt galus.

Nors dabar jau reikia imtis priemonių jį „sumedžioti“.

Apie užpuolimus galima skaityti ČIA, ČIA ir ČIA.

Įvykių, nuo Poilsio parko, estrados iki Dragūnų bataliono ir miesto ligoninės yra tikrai nemažai, įkėliau tik pačius šviežiausius atvejus.

Iki šitų įvykių ten buvo sunku prasilenkt su mamom su vaikais, dabar srautas stipriai sumažėjęs.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.