Draudimai. Draudimai ir ribojimai, visuomenės skaldymas. Tokia yra realybė. Ar kažkam tai naudinga? Galbūt. Nes čia jau panašiau į „skaldyk ir valdyk“.

Kas vyksta? Visuomenė pjaunasi. Visi rėkia viens per kitą. Valstybė tampa panaši į beprotnamį ir valdžia čia vaidina svarbų vaidmenį.

Ar einame diktatūros link, ar kažko panašaus? Kur dingo demokratija, ką?

Viskas nupirkta, privatizuota. Tam tikros asmenų grupės stumiamos į paribį ir tai yra faktas. Lieka tik tie, normalieji, kuriems viskas blogai, viskas trukdo. Bet kol nebuvo draudimų ar planų uždrausti, tobuloji visuomenės dalis tylėjo. O dabar jie lenda iš visų pakampių, kelia galvas, nes jaučia, kad gali laimėti. Nes valdžiai jie rūpi, nes jie visada teisūs, nes viskas daroma vardan jų.

O valdžia, prisidengdama visuomenės interesais, pjudo žmones, jiems gerai.

Alkoholio ribojimai buvo tik pradžia. Valdžia pamatė, kad pavyko pažaboti alkoholizmą (ar tikrai?) ir nusprendė, kad reikia daugiau draudimų, daugiau sumaišties.

Todėl dabar žmonės kariauja tarpusavy dėl cigarečių. Staiga kažkam taip parūpo suvaryti rūkančius asmenis, kad prieš juos rašomi keli straipsniai su labai mažais intervalais. Nes nuodijamas oras. Matot, mašinos naudoja saulės energiją ir jos oro neteršia, tik cigarečių dūmai yra blogis ir tik jie.

O kur dar šunininkai... Jiems irgi ne kažkas. Manote sutapimas, kad paskelbus apie pataisas dėl šunų lojimo, imta nuodyti šunis? Sutapimas, kad imta raginti žudyti šiuos gyvūnus? Aš taip nemanau.

Gerai, jums patinka vaidinti demokratiją. Patinka draudimai, ribojimai. Patinka, kai valdžios atstovai nurodinėja, ką valgyti. Puiku. Bet kai iš demokratijos liks diktatūra, kai valdžia ims kontroliuoti jūsų gyvenimus, tada prisiminkit, kad jums tai patinka. Patinka kontrolė.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.