Pagaliau treninguotas Liocha nerūkys pirmo aukšto balkone ir nedraskys akių duodantiems pastabą! Pagaliau neįgalus Saška iš antro aukšto nebarstys pelenų ant mano gėlynų!

Pagaliau Romka ir Nataška nežvygaus išėję „perekūro“ į balkoną, o jei bandys rūkyti bute, prie nepilnamečio vaiko, žinau, kuriuo numeriu skambinti. Net jei nenubaus, įvarys „strioko“ į kelnes...

Pagaliau vėjas neneš iš Valodzės iš penkto nuorūkų į mano pačios balkoną...

Pagaliau bus galima eiti per parkus – o dabar, net tuose, kur gražiausiai prižiūrimi, kur šiukšlių dėžių pridėliota (ir jomis naudojamasi, reikia pripažinti), žemės apie suoliukus nubarstytos baltai..

Rūkančiųjų teisės? Tegu įrengia rūkyklą, be jokios ventiliacijos, be deguonies, suvaro ten kokių 50 rūkorių, ir lai rūko. Kas neuždus per valandą (patalpa turėtų būti pora metrų ant poros), tą tegu paleidžia ir duoda jam rūkoriaus kortelę – jo jau niekas „nenutručys“, tegu eina savais keliais... Ką darai, kai pamatai ant tilto žmogų? Skambini policijai. Kažkada mačiau per laidą – vienas toks erelis atseit šoks (nieko jis ten nešokęs būtų), tai vienas policininkas užkalbėjo dantį, kitas – pribėgo, pastvėrė, nutempė nuo tilto ir surakino antrankiais. Priežastis - pasekmė. Trukdai viešąją tvarką – veidu žemyn ir antrankiai. Ir bauda.

Ačiū valdžiai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Patiksliname, kad Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kartu su kitomis institucijomis parengtos Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisos numato, jog kol kas siūloma uždrausti rūkyti bendrojo naudojimo daugiabučių balkonuose. Daugiau skaitykite ČIA.