Į jį būtų šaukiami Darbo biržos slenksčio minėjai, bedarbiai, metę mokslus, gyvenantys iš pašalpų ir panašūs veikėjai. Jei nesutinka – atimt visas pašalpas, visas šildymo kompensacijas, viską. Tegu eina gatvėn ir gyvena iš visuomenės malonės, jei nenori mokėti PSD, nenori dirbti ir t.t., gyvena šia diena, apie rytojų negalvoja, tegu bent kažkokį indėlį įneša.

Yra žmonių iš asocialių šeimų, homosovietikų („Tu man knygą, aš tau špygą“), kurie muša dinderį dešimtim metų ir parazituoja kitų sąskaita. Tai reikia keisti.

Siūlau adaptuoti kariuomenės programą, kad dar ir penkiasdešimtmečiai pasijundintų. Tai būtų ir reabilitacinė, ir prevencinė, ir patriotinė, ir socialiai atsakinga ir visokia kitokia misija. Kai kurie dar, žiūrėk, ir atsimerktų pirmą kartą per visą gyvenimą.

Koks pavyzdys rodomas jaunimui? Žinau vieną šeimą, gyvena keturiese: sena motina, sūnus veltėdis ir kitas sūnus, normalus, su žmona, kuri laukiasi. Dėl tam tikrų priežasčių negali išsikraustyti (vyras su žmona), nors abu dirba, o antras sūnus, kuriam per 40 jau, parazituoja motinos sąskaita (butas jos, tad neiškelsi jo taip paprastai). Nuolat geria, susimuša su sugėrovais, vienam galvą praskėlė, o kai taip, tai „invalidas“. Aišku, jokios grupės neturi, motina maitina jį, rengia, gi „vaikas nuosavas“... Ir žinau, kad tai – ne vienetinė situacija tikrai, tokių pilna – parazituojančių kitų sąskaita.

Turiu pažįstamą mokytoją, tai sakė, kad yra mokinių, kurie meta mokyklą arba baigia profesinę, o tada mina Darbo biržos slenkstį – jauni, sveiki, o kai baigia kokio ten grąžto techniko specialybę, ir jiems įduoda medžius pjaut, tada prasideda „uoj, čia gi sunku, negaliu aš, nepavežu“. Žodžiu, tinginiai be vertybių.

Mano idėja Lietuvai, kad ir pavėluota, yra įdarbinti veltėdžius!!!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.