Be politikos neapsiėjo ir vakar dienos pasaulio futbolo čempionato pusfinalio varžybos tarp Anglijos ir Kroatijos rinktinių. Rungtynių metu per LRT televiziją buvo daug komentuojamos Kroatijos rinktinės „nuodėmės“, tiksliau Kroatijos rinktinės žaidėjo Domagojaus Vidos ir komandos skauto Ogneno Vukojevičiaus nuostatos.

Šie futbolininkai, kurie keletą metų žaidė Kijevo „Dinamo“ komandoje, internete pasidalino įrašu, kur po patekimo į pusfinalį savo draugams iš Ukrainos pasakė: „Šlovė Ukrainai!“ ir savo pergalę paskyrė Kijevo „Dinamo“ komandai ir Ukrainai. FIFA už tai paskyrė Kroatijos rinktinei 15 tūkst. eurų baudą, o Vukojevičius neteko darbo rinktinėje. LRT komentatorius minėjo, kad tas įrašas nebuvo viešas, bet ukrainiečiai jį išplatino ir „pakišo“ D. Vidą.

Taip pat buvo plačiai komentuojamos žiūrovų reakcijos, kai rusai pradėdavo švilpti, kai D. Vida prisiliesdavo prie kamuolio. O gerai pagalvojus, ką jau tokio labai blogo padarė D. Vida ir O. Vukojevičius? Po to kai Rusija aneksavo Krymą, Donecko ir Lugansko srityse prasidėjo Rusijos-Ukrainos karas, kuriame jau žuvo virš 10 tūkst. Ukrainos karių ir civilių gyventojų. Natūralu, kad dauguma rusų šiame kare palaiko Rusiją, bet dėl istorinių aplinkybių dauguma lietuvių palaiko Ukrainą.

Man asmeniškai buvo gražus D. Vidos ir O. Vukojevičiaus gestas, kai jie solidarizavosi su nuo karo kenčiančia Ukraina. Šiose Anglijos ir Kroatijos rinktinių varžybose buvo ir daugiau politinių aspektų, bet komentatoriai apie juos nutylėjo. Jei tiek dėmesio skyrėte Kroatijos rinktinės politinėms nuostatoms, kodėl nei vienu žodžiu neužsiminėte apie Anglijos politines nuostatas? Juk prieš kurį laiką Anglijoje buvo apnuodyta Skripalių šeima ir dėl to buvo apkaltinta Rusija. Tuomet buvo pasirodę pranešimų, kad Didžiosios Britanijos premjerė Teresa Mei ir kiti aukšti pareigūnai nevažiuos į futbolo čempionatą Rusijoje.

Kodėl per rungtynes nebuvo pakomentuotas šis faktas, ar atvyko kas iš Didžiosios Britanijos valdžios atstovų stebėti savo šalies pusfinalio rungtynių. Turbūt neatvyko, nes per rungtynes nei karto neparodė valdžios atstovų ložės, kuri paprastai parodoma per kiekvienas rungtynes ir ne po vieną kartą. Tai po rungtynių susidariau tokį įspūdį, kad politikos komentavimas buvo į vienus vartus ir tendencingumu ne labai skyrėsi nuo Sovietų Sąjungos laikų politikos komentavimo sporto varžybose per Maskvos televiziją.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.