Komanda laimi – tu dievas, pralaimi – nevykėlis, nors žaidei gal ir nuostabiai. Norėdami dar stipriau „palaikyti“ savo nacionalines komandas kai kurių šalių sirgaliai ar žurnalistai turi savo komandų „pravardes“. Labiausiai tai pastebima populiariausiame komandiniame žaidime – futbole.

Tai ypač paplitę tarp Afrikos šalių rinktinių. Kokių tik „pravardžių“ ten nėra: lapės, kulkos, drambliai, faraonai ir t. t. Turi savo „pravardes“ ir Europos šalių komandos. „Squadra Azzurra“ (žydroji komanda) Italija, Prancūzijos – „Les Bleus“ (mėlynieji), Ispanija – „La Furia Roja“ (raudonoji furija), Vokietija turi tiesiog „Die Mannschaft“ (komanda). Mano nuomone, tokie komandų pavadinimai suteikia šaliai papildomo šarmo, išskirtinumo, ją geriau įsidėmi kitų šalių aistruoliai. Gal laikas ir Lietuvos nacionalinėms rinktinėms turėti savo dar vieną neoficialų pavadinimą?

Tuomet iškyla klausimas, koks gi simbolis geriausiai reprezentuotų mūsų komandas. Aš manau, kad logiškiausia „pravardė“ kiltų iš mūsų šalies herbo – Vyčio, raito kario. Labai tiktų kavaleristai, ulonai, o, gal, kirasyrai? Argi nenuostabiai atrodytų antraštės: „Mūsų kavaleristai(-ės) nušlavė priešininkų gynybą“ arba „deja, ulonų žirgai baidėsi oranžinių pėstininkų“. Tad olė, Lietuva, olė, kavalerija!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Nori pasidalinti savo nuomone, užfiksavai įvykį? Siųsk el. p. pilieciai@delfi.lt arba spausk apačioje.