Artėja vasara. Šiltasis sezonas. Tautiečiai trauks į turkijas, ispanijas, malaizijas, ir... į kaimyninius viešbučius. Atšilo oras, pakilo noras – šį posakį galėjo sugalvoti viešbučių administratoriai.

Pastaruosius ketverius metus dirbu administratore jaukiame, nedideliame viešbutuke. Turistai su kuprinėmis – retenybė. Dažniausiai traukia santuokos naštos nepakėlę vyrai ir moterys... Iš kur tą žinau? Vyrai niekada nesivargina nusiimti vestuvinio žiedo, o moterys, net turinčios dvigubą pavardę, keliauja į kambarius su daugiau nei dviem vyrais (ne vienu metu).

Turime nuolatinį klientą, verslininką, retkarčiais šmėžuojantį žiniasklaidoje. Bent du kartus per mėnesį – vis su kita dama. Stabiliai. Nuo gegužės galo iki rugpjūčio pradžios, matyt, atostogauja su šeima, turi žmoną ir du vaikus. Tarp kitko, vienam interviu, paklaustas apie vertybes, atsakė kaip mintinai iškalęs.

Kitas nuolatinis klientas nesigėdija vienai nakčiai likti tai su viena, tai su kita dama: viena jų – žmona, kita irgi -ienė. Va taip.

Yra ir moterų klienčių, tokių, kurios moka už kambarį. Paprastai jų palydovai būna jaunikliai. Sūnūs? Bet kambary lova tai viena...

Yra tekę aptarnauti ir vieną žinomą dainininką – nuolat užkimšdavo klozetą prezervatyvais, kambarinės skųsdavo. Kita žinoma moteris, įdomus variantas, – už rankos atsivesdavo jaunutį, o viešuose mados renginiuose kaip šiaudo laikydavosi įsikibusi bendraamžio vyro rankos.

Neslėpsiu, kad tikrai pasidomėdavau visais šitais žmonėm – iš smalsumo. Aišku, viską dariau tik iš smalsumo – gink Dieve, ne kokiais tamsiais tikslais. Nesikišu į kitų žmonių laimes ir nelaimes.

Visgi, ką pastebėjau, to iš galvos neišmesiu: visi vyrai, tiek žili, tiek žvilgančiom garbanom, vedasi ilgakojes blondines, tas tipiškas gražuolėles. Kritikuok tą kvaiša blondinė, tuštukė, vulgari prasčiokė stereotipą kiek nori, bet per 10 metų meilužės grožio standartai nepakito – lieknas sudėjimas, įstabiausias manikiūras, aukštakulniai, išdidi laikysena, šviesūs plaukai.

Jei vienai nakčiai ateina vyras ir moteris skirtingom pavardėm, ir ypač jei moka moteris, patinėlis dažniausiai būna pagyvenęs, praradęs išvaizdą. Na, nebent jaunimas – savaime dar nepraradę prekinės išvaizdos.

Liūdna, iš tikrųjų. Liūdna, kad iš viešai deklaruojamų šeimos vertybių nieko nėra. Matant nuopuolį savomis akimis, nori nenori paskui imi pati svarstyt – o gal visi vyrai tokie, o gal visos moterys tokios? Šventi įžadai nieko nereiškia, kai prasideda ruja?

Ech, toks gyvenimas...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ką manote apie kurortinius romanus ir jų metu dažnai pasitaikančius neištikimybės atvejus? Ar teko su tuo susidurti? Pasidalykite savo nuomone el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Romanas“ arba spauskite mygtuką apačioje.