Manau, turėtų atsiklausti žmonių, ar jie sutinka skelbti viešoje erdvėje tokius duomenis.

Iš tikrųjų, niekas net neklausė ir net nežinojome, kad tokie duomenys yra viešinami. Gimus vaikui buvo eilutė apie duomenų viešinimą, užpildėme, kad nesutinkame to daryti ir tikrai nesitikėjome, kad bus viešinama ir santuokos sudarymo informacija. Paprasčiausiai norėjome susituokti ramiai ir dviese, bet reikalingi liudytojai, todėl ceremonijoje ir dalyvavo tik keturi asmenys.

Tie žmonės, kurie sužinojo apie santuoką, įvardijo, kad buvo pranešta civilinėje metrikacijoje dirbančių asmenų, bet įrodymų neturiu, o paskui pradėjau domėtis ir sužinojau, kad šie duomenys viešai prieinami ir internete!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Komentuoja Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Teisės departamento Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjo pavaduotoja Jolanta Kuzmienė

Pagal 2015-12-03 Lietuvos Respublikos civilinės būklės aktų registravimo įstatymo Nr. XII-2111 16 str., apie prašymą įregistruoti santuoką civilinės metrikacijos įstaiga skelbia viešai teisingumo ministro nustatyta tvarka ne vėliau kaip likus dviem savaitėms iki santuokos registravimo dienos.

Skelbime apie prašymą įregistruoti santuoką nurodomi norinčių susituokti asmenų vardai, pavardės, gimimo data ir būsimos santuokos registravimo laikas. Taigi vadovaujantis įstatymu, civilinės metrikacijos įstaigos privalo viešai skelbti minėtą informaciją. Vilniaus miesto civilinės metrikacijos skyrius apie tai visuomet informuoja jaunuosius.

Atsiųstas santuokų registravimo sąrašas nėra Vilniaus miesto civilinės metrikacijos skyriaus. Taigi tikrai negalime komentuoti, ar kiti civilinės metrikacijos skyriai informuoja jaunuosius apie viešą minėtos informacijos skelbimą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pastebėjai pabrangusių paslaugų? Netylėk ir pasidalink su DELFI skaitytojais. Rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pabrangusi paslauga“