O iš aplinkinių tik ir girdžiu: „Viso pasaulio neišgelbėsi“, – ir kaip skaudu tai girdėti, nes sutinku, kad aš viso pasaulio gyvūnų neišgelbėsiu, bet tam, kuris atsiras mano namuose, būsiu visas pasaulis.

„O vaikų, ar turi? Turėtum, tada nebūtų laiko išsidirbinėti“, – na taip, aš vaikų dar neturiu, nepavyksta mūsų šeimai kol kas dalintis šiuo džiaugsmu, bet tikiu – tai tik laikina problema.

Tad noriu pasakyti aplinkiniams, kad nedera dėl to juokauti, nes nežinai, kokia tiesa slypi už to, kas kartais ne tik mūsų valioje. Aš labai tikiu, kad turėsiu vaikų ir mano vaikai gyvens labai gražioje aplinkoje, kur bus ugdoma atsakomybė, meilė, rūpestis kitam ir pan. Nebus „žmogėdros“, kurių dabar labai pilna visur, o kaip jie elgiasi su gyvūnais, taip jie pasielgs ir su žmogumi.

Aš esu labai laiminga ir džiaugiuosi darydama gerus darbus. Kaskart grįžus po įtemptos darbo dienos, mane pasitinka blizgančios akutės, kurių veide matyti tokia laiminga šypsena, kurios labai retai kada sulauksi iš žmogaus (pati dirbu darbą su žmonėmis ir per dieną bendrauju su labai daug įvairaus amžiaus žmonių, bet kad jie suteiktų tiek džiaugsmo ar gerų emocijų – galbūt būtų 1 iš 100).

Man sunku apsakyti, kaip pergyvenu kiekvieną nelaimę – tai išmetė, tai nušovė, pakorė, paliko likimo valiai ir dar daug visokių blogybių. Nejau mes vadinamės žmonėmis, o elgiamės kaip pabaisos? Aš nežinau, kiek turi būti žmogus be jausmų, kad yra pasiruošęs skriausti bejėgį gyvūną. Todėl aš kiek galėdama neslėpsiu savo jausmų ir gelbėsiu juos nuo pabaisų, kad ir ką kalbėtų aplinkiniai. Lai jiems viskas klostosi gerai, o aš džiaugsiuosi savo brangiausiu turtu.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Jausmai gėdos nedaro. Atėjus pavasariui „Jaunimo linija“ pradeda begėdystės skatinimo kampaniją ir kviečia DELFI skaitytojus dalintis įkvepiančiomis asmeninėmis istorijomis, kai nusprendėte nebeslėpti jausmų, pasidalinote jais su šeima, draugais, kolegomis ar klasiokais – atvirai ir be gėdos. Siųskite trumpas istorijas adresu pilieciai@delfi.lt iki balandžio 7 d. Jomis dalinsimės DELFI Piliečio rubrikoje. PRIZAI.

Po balandžio 7 d. burtu keliu išrinksime penkis nugalėtojus. Dviem iš jų atiteks Monique albumas „Soon&Moon“ su atlikėjos autografu, kitiems trims – leidyklos „Eugrimas“ išleistos kultinio rašytojo Dale Carnegie knygos „Kaip įsigyti draugų ir daryti įtaką žmonėms“, „Kaip atsikratyti nerimo ir pradėti gyventi“, „Pakilk ir prabilk!“.