Vilniaus gatvėmis rieda milžiniška į juodą katafalką panaši mašina. Tai biedniausias Lietuvos ūkininkas savo amerikietišku džipu važiuoja. Nuo savo milijardų šitas tautos „gelbėtojas“ sumoka kiek? Pasirodo apgailėtinus 6 tūkst. eurų pajamų mokesčio per metus. Tikrai svarbus indėlis ir parama, be jos pražūtume, neišgyventume, užgestų šviesos gatvėse, būtų uždarytos ligoninės, o geležiniai jų lovų rėmai priduoti į metalo supirktuves.

Tai va, važiuoja tas „biednas“ ūkininkas į savo darbovietę Seimą. Važiuoja gatvėmis, kur kažkas už paskutinius pinigus nusipirko transporto bilietėlį, kad į darbą už minimumą galėtų nuvažiuoti. Kažkas savo mokyklinukui priešpiečiams į kuprinę įdėjo tik vieną obuolį, o kažkas galvoja, ką vėl vakarienei pasigaminti iš taip nusibodusių bulvių ar makaronų.

Rieda katafalkas ir pro garbingą amželį nugyvenusius pensininkus. Šitie tai patys įžūliausi ir rajausi. Ko jie krebžda, piktinasi? Jūs ten skaičiuokit, skaičiuokit tomis savo sugrubusiomis rankomis centus pigiausiam batonui, netrukdykit. Dirbot, mokėjot mokesčius, ačiū, užaugom, išsimokslinom, bet dabar savo reikalų turim: savo apetitą sėjam, jūsų gerą pjaunam.

Mums nelengva. Kiekvienais metais ateina žiema. Pavasaris. Vasara. Ruduo. Lyja, pučia vėjas, sninga, šviečia saulė. Nenuspėjami dalykai. Ir dirbti reikia, suvaldyti tuos šimtus hektarų ir tūkstančius žmonių. Draudimas brangus, gamta nedžiugina dažnais metais. Padėkit mums, mokėkit, remkit ir gelbėkit. Nes mes esam jūsų maitintojai, auginantys tą išganingą kvietį ar burokėlį. Nebūtų mūsų, nebūtų jums nei to pilko batono.

Dabar išvis gerai. Naujam darbe mūsų nemažai. Ir bendraminčių, už karjerą dėkingų palaikytojų pakanka. Ar ne per daug tie 6 tūkst. per metus? Daugoka. Dėl to jau net ir „Sodros“ biudžetas perteklinis. Gal bendrom jėgom kažkaip sumažinkim savo naštą? Juk ne vienas aš toks su šita mokesčių bėda. Solidarizuokimės, kolegos. Jei ką, užkrausim daugiau tiems vos kvėpuojantiems juodnugariams ant galvos, paimsim iš pensijų, mamų, vaikų, ligonių. Neužteks – rasim dar iš ko paimti ir perskirstyti. Ar pirmas būtų kartas?

Gera džipe. Šilta ir ramu. Tik kažin kodėl vis tuštesnės ir tuštesnės miesto gatvės?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.