Kauno miesto savivaldybės organizuota šventė buvo, tikėtina, prastesnio organizuotumo nei Radviliškio priemiesčio kultūros namų organizuotas Minedo sugrįžimo į didžiąją sceną koncertas. Vienintelė sritis, kurioje Kauno miesto savivaldybė, matyt, sugebėjo pranokti Radviliškį – tai įspūdinga pinigų suma, skirta sukrauti aplūžusių šakų pseudokūgį, vadinamą egle.

„Papuoštas“ lempučių girlianda įsigyta iš „Senukų“ prekybos centro už 15 eurų. Ponui Visvaldui įžiebus eglutę, ji kaip buvo juoda dėmė tamsiame Kauno senamiesčio fone taip ir liko, ir tik kartkartėmis sužibant kinietiško plastiko vos įžiūrimiems burbuliukams.

Kitas svarbus dalykas – pasityčiojimas iš šventės lankytojų. Visi lankytojai nuo scenos buvo atitverti gardu kaip žvėrys, o visi, kas nebuvo pirmose gretose, nei eglės, nei renginio nepamatė. Tik išrinktiesiems buvo atskiras įėjimas, kur kiekvinam, taip vadinamajam VIP'ui, vietos kiek 200 kvadratinių metrų bute. Didelis kontrastas palyginus su už „gardo“ stovinčiais varguoliais, susigrūdusiais kaip silkės statinėje.

Galiausiai fejerverkai – jų galima sakyti net nebuvo. Nespėjus įžiebti eglutės, po 2 minučių fejerverkai baigti... Dauguma net nesuprato, ar šia vaikai petardas sprogdina, ar čia jau didžio miesto didingi fejerverkai.

Matyt, Kaunui reikėtų pasimokyti iš tą patį vakarą vykusio SEL koncertų, kur ir fejerverkai buvo geresni, ir šviesos kokybiškesnės ir veikiausiai apskritai darbo daugiau įdėta. Tai parodo, kad SEL labiau gerbia kauniečius, nei Kauno miesto savivladybė.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.