Visi puikiai žinome, kad net valytoja uždirba 1500 eurų užsienyje, bet ar tai pakeitė ką? 1 mln. liko dirbti Lietuvoje, 1 mln. išvažiavo dirbti į užsienį – ir kaip gi jiems sekasi ten?

Atlyginimas neturėjo jokios įtakos – kaip rūkė žmonės, taip ir rūko. Priešingai, jei anglai perka cigaretes parduotuvėse, tai emigrantai – kontrabandines, turi pinigų, išgali, bet perka vis tiek kontrabandines.

Jei anglai gauna tokius pačius atlyginimus, ir išgeria tik kukliai vyno, emigrantai nesikuklina – paragauja ne tik vyno, bet ir stipresnių gėrimų.

Užtektinai uždirba emigrantai, bet nesu matęs, kad ryte kartu sportuotų su anglais sporto salėje.

Atrodo, tuose pačiuose miestuose gyvena ir anglai, ir emigrantai, vaikai eina į tas pačias mokyklas. Štai, jei anglai remia mokyklas ir užsiima labdara – ta taisyklė negalioja emigrantams.

Nesu matęs emigrantų ir bažnyčiose sekmadieniais – ką tai jums pasako?

Didesni atlyginimai sukėlė priešingą efektą.

Jei anglai mūsų kaimelyje rinko lėšas ir paramą Siera Leonei nukentėjusiai nuo Ebolos viruso, ar emigrantai yra kada rinkę ir padėję kuo Lietuvai?

Anaiptol, gavus didesnius atlyginimus Lietuva pasidarė nebe miela.
Šalta jos Baltijos jūra, mielesni tapo Ispanijos kurortai.
Užmiršo emigrantai ir upes, ir ežerus, ir miškus Lietuvos – daug mielesnės jiems Anglijos parduotuvės ar kavinės.

Užmiršo ir kad sava šalis yra, ir kad joje daug kam reikalinga pagalba, ir žmonėms, ir mokykloms, ir tiems patiems medikams likusiems.

Jei anglų kaimelio gyventojai susideda pinigus ir nuperka defibliriatorių kaimelyje, kad nelaimės atveju būtų kuo gaivinti žmogų – emigrantams kitų skausmas ar nepriteklius nesuprantamas.

Nesuprantamas dalykas yra emigrantams dalintis kažkuo, padėti kitiems, nenuostabu, kad Lietuva negavo jokios naudos iš 1 mln. taip daug uždirbančių.

Tai buvo tik pasaka, iliuzija, miražas, kad kai gausime didesnius atlyginimus, pagerės gyvenimas mums ir Lietuvai. Deja...

Jis tik pablogėjo, nes dabar jau net senyva mama nebesulaukia emigrantų Lietuvoje ir priversta pati skristi pas tuos, taip daug uždirbančius emigrantus.

Taip kad sėkmės formulė, kaip sustabdyti emigraciją, slypi tikrai ne atlyginimuose.

Lietuvai reikia kuklių, protingų, dorų žmonių, kurie augintų vaikučius pagal šalies tradicijas ir papročius.

Tam ir mokyklose reikalingas permainų vėjas. Ir tik tuomet po 15-20 metų nauja karta ir pakeis viską.

Be abejonės, tiems, kas gražiai gyventų Lietuvoje, augintų dorai vaikučius – tiems ir reiketų mokėti tiek, kad užtektų jiems ir duonai, ir sviestui, gal tai būtų 1000 Eur gal ir daugiau?

O visiems tiems, kas akis drasko, reikalauja didesnių atlyginimų kaip emigrantams, grasina streikais, šantažu, juolab nei laikosi įstatymų šalies, nei moralės normų – aš palinkėčiau laimingo kelio.

Važiuokite į Angliją, gaukite tuos 1500 eurų, ir ten demonstruokite, koks gražus jūsų vidinis pasaulis, parodykite anglams, kaip jūs mokate sukti, nemokėti mokesčių, pirkti kontrabandines cigaretes, gerti degtinę, muštis, keiktis, skirtis, nedalyvauti labdaros akcijose, nesportuoti ir panašiai.

Visiems, kuriems reikia algų kaip emigrantams, laimingo kelio. Galėsite akis draskyti ir reikalauti iš Anglijos didesnių atlyginimų.

Bėda tik ta, kad ta pati Anglija, kai pamatė tikrą emigrantų veidą, nutarė greičiau tik išstoti iš Europos Sąjungos, kad tik spėtų vartus uždaryti nuo tų gerų darbuotojų.

Nebereikia jiems nei tokių darbuotojų, nei kaimynų, nei šalies gyventojų – tai kam Lietuvai tokie reikalingi?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.