Aišku, kadangi likau be darbo, įstojau į darbo biržą, ir pateikiau prašymą gauti nedarbo išmoką. Ir, aišku, šios išmokos aš negaunu, nes mano darbo stažas per mažas.

Visais studijų metais dirbau ir išlaikiau save kaip pilnavertis žmogus, paskutiniais metais nusprendžiau susitelkti į bakalaurinio rašymą, todėl dirbti kurį laiką neišėjo. Dirbdama mokėjau mokesčius valstybei, kaip ir kiekvienas dirbantis asmuo. Ir dabar, kai man reikia pagalbos, aš iš mūsų valstybės gaunu špygą tiesiai į veidą. Kam mokėjau aš tuos mokesčius?

Bedarbiai diedai, kurie gauna iš mūsų mokesčių mokėtojų pinigus, juos prageria, darbo neieško, nes gauna pinigus už dyką. Už ką jiems visą gyvenimą mokami pinigai? Ir dabar, kai man reikia pagalbos iš savo valdžios, kol susirasiu tinkamą darbą, ji nesiruošia man padėti.

Iš ko miela valdžia siūlot jaunimui gyventi, kai jis netenka darbo? Už nuomą mokėti reikia, už komunalines paslaugas mokėti reikia, valgyti reikia. Belieka dvi išeitys, arba eiti į gatvę, arba važiuoti į užsienį.

Kol jūsų valdymo sistema bus tokia supuvusi, tol visas jaunimas ir emigruos!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.