Sarafanas mergaitei – 35 eurai, megztukai po 35 eurus, liemenė berniukui - irgi panašiai... Labiausiai „pralinksmino“ baltų polo marškinėlių ilgomis rankovėmis kaina – 20 eurų. Vokiškam „Amazon“ tie patys (identiški!) marškinėliai kainuoja beveik 10 eurų. Perpus pigiau!

Panaršius Anglijos interneto parduotuves išvis verkti norisi, nes ten analogiški marškinėliai
kokių nori spalvų parduodami didelėmis pakuotėmis (5-6 vnt.) po vidutiniškai 7 svarus. Ten net atskiras parduotuvės (panašaus lygio, kaip mūsų „Norfa“) skyrius, skirtas mokyklai, yra. Ir kainos ten tikrai nedidelės. Aš nesuprantu, kodėl Lietuvoje linkstama į monopolijas?

Kodėl tik ta įmonė žvėriškomis kainomis aprūpina uniformomis mokyklą? Kodėl vienose mokyklose uniforma privaloma, o kitose – ne? Ir nejau nueisime iki absurdo, kad norėdamas išleisti vaikus į mokyklą turėsi taupyti vos ne metus? Dabar du vaikus aprengti pagal nurodymus (du megztiniai, sarafanas, liemenė, kaklaraištis) kainuos jau apie 150 eurų. Kelnes ir visas palaidines siųsimės iš svetur. Bet jau 150 eurų už, atleiskite, kelis skudurėlius, yra neadekvatu.

Pabaigai – nesame nei pašalpiniai, nei asocialūs, nei tinginiai, bet tokia „draugiška“ vaikams aplinka Lietuvoje tikrai stumia lauk. Neturime jokio noro emigruoti, tiesiog jaučiamės su savo visais vaikais absoliučiai nepageidaujami šioje valstybėje, kurioje gerai ir oriai jaučiasi tie, kurie geba „prasisukti“, „apeiti“, „sukombinuoti“.

Sąžiningai dirbantys, visus mokesčius mokantys, teisės aktų reikalavimais besivadovaujantys yra tiesiog „lūzeriai“, o daugiau nei 1-2 vaikus auginantys arba šiaip bepročiai, arba asocialūs pašalpiniai, arba... Bet kuriuo atveju, vis tiek bepročiai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!