Lietuviai šluoja lentynas, neskaitydami etikečių, perka pigiausius ir nekokybiškus produktus. Perka neaiškios sudėties jogurtus, pagamintus iš pieno miltelių, sintetinių priedų, su gausybe dažiklių ir cukraus. Pigiausius perdirbtus mėsos gaminius su gausybe E, sintetinių priedų, prasčiausios kokybės saldumynus.

Daug pigesni produktai buvo: mėsa (tačiau jos pasirinkimas itin ribotas – vištiena arba kiauliena, jautienos, kalakutienos ar triušienos neradome), o vištienos sparneliai kainavo 0,1 euro pigiau nei Lietuvos prekybos centruose. Skrostas upėtakis kg – 3,9 euro. Pieno produktai – gerokai pigesni (sūriai: edamo, 250 g – 0,87 euro, gorgonzolos, 125 g – 1 euras, kietas sūris, 150 g – 1,1 euro, bri, 100 g – 0,76 euro. Natūralus graikiškas jogurtas – 400 g ne iš pieno miltelių – 0,30 euro, iš pieno miltelių ir želatinos ~0,2 euro. Sviestas, 82 proc., 200 g – 0,87 euro).

Daržovių ir vaisių kainą reikia skaičiuoti. Paprikos, žiediniai kopūstai, avokadai pas mus akcijų metu būna daug pigesni. Patiko gražgarsčių, špinatų, sultenių kaina – 100 g kainavo vos 0,61 euro. „Iceberg“ salotos – 0,96 euro, Lietuvoje šiuo metu tikrai pigiau.

Bananų, kivių, apelsinų kainos daugmaž vienodos, sunokęs didelis mangas – 0,84 euro. „Fairy“ indaplovių tabletės, „Cif“, „L'Oréal“ plaukų dažai, „Localut“ dantų pasta, „Palmolive“ skystas muilas pas mus akcijų metu kainuoja panašiai ar net pigiau.

75-85 proc. juodas šokoladas, kava kainuoja panašiai, „Helmans“ majonezas tą savaitgalį Lietuvoje kainavo pigiau. Gerokai pigesnis vynas – 3-4 eurai vidutinės ir aukštesnės kokybės. Galima ir už 1 eurą rasti ne spirituoto. Alus pigus, du tris kartus pigesnis, bet pasirinkimo nėra. Iš importinių radome tik „Kozel“ tamsų ir „Hoogarden“.

Pastebėjome, kad Lenkijoje pasirinkimas labai siauras ir ribotas. Kokybiškų, natūralių produktų pasirinkimo nėra. Sekant akcijas, Lietuvoje galima apsipirkti tokiomis pačiomis kainomis ar net pigiau. Žmonėms, kurie neperka mėsos „kiaulėmis“ ir maitinasi sveikiau, važiuoti tikrai neverta. Nebent statote arba įsirenginėjate būstą – tuomet jums reikalingų daiktų kainos čia 2-4 kartus mažesnės.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Esate vykę apsipirkti į Lenkiją? Pasidalykite savo patirtimi! Ar pastebėjote kainų skirtumus, ką pirkote, ar pavyko sutaupyti? O gal atvirkščiai – išleidote daugiau, nei tikėjotės? Jūsų minčių lauksime el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Lenkija“. Kviečiame jus siųsti pirkimo kvitus, kuriuose būtų matyti produktų kainos parduotuvėse!