Ką tik pilnametystės sulaukęs sūnus įveikė daugelį konkurentų ir įstojo studijuoti prestižinės specialybės Amerikoje. Jaunėlė dukra buvo klasės pirmūnė, aktyviai dalyvavo užklasinėje veikloje, kur taip pat skynė pergales. Mažylis sūnus dar ėjo į darželį, tačiau jau ir ten pasirodė kaip labai gabus vaikas.

Mudu su vyru buvome sveiki, turėjome puikius darbus, gyvenome naujos statybos name, vairavome automobilius iš salono. Kelis kartus per metus skrisdavome atostogauti į šiltus kraštus, savaitgaliais pietaudavome restoranuose. Buvome dar pakankamai jauni, tačiau turėjome viską, ko norėjome. Atrodė, apie ką daugiau galime pasvajoti? Aplinkiniai mūsų šeimą rodydavo kaip pavyzdį, kaip tiek metų išgyventi kartu ir vis dar mylėti vienas kitą. Mes vis dar net mieste eidavome susikibę už rankų, nors seniai nebebuvome paaugliai. Tačiau kartą nutiko keistas dalykas.

Dažnai girdėdavau iš savo draugių, kaip jų vyrai susirado meilužes, visada šventai tikėjau, kad man tai nenutiks – jaučiausi beprotiškai mylima ir saugi. Tačiau atėjo laikas, kai mano širdis ėmė įtarti kažką negero. Žinojau, kad į mano vyro darbą atėjo dirbti jauna mergina: vyras pats papasakojo, kad turi naują mokinę, kuri labai gera, protinga. Kiekvieną vakarą mano vyras vis apie ją papasakodavo – kaip jam pasisekė gavus tokią nuostabią mokinę, kad kiti bendradarbiai jam jos pavydi.

Vyras irgi pasikeitė: kasdien daugiau laiko praleisdavo vonioje, pradėjo labiau puoštis, jo akyse žybsėjo keistos šelmiškos ugnelės, kartais išgirsdavau jį vieną tyliai niūniuojant kokią melodiją ar be priežasties besišypsant.

Prabėgus keliems mėnesiams nuo minėtos merginos atėjimo į darbą, vyko vyro darbo šventė. Žinoma, be antrų pusių. Tą vakarą vyras grįžo namo kvepiantis moteriškais kvepalais. Žinoma, bet kokias mintis apie nuotykius su kitomis moterimis neigė. Keista, tačiau po to karto jis nustojo pasakoti apie savo nuostabiąją mokinę. Kai aš ko nors apie ją paklausdavau, atsakydavo pora žodžių ir viskas... Be to, tapo labai nervingas, nepaleisdavo iš rankų telefono, vis dažniau užtrukdavo darbo reikalais.

Praėjus keliems mėnesiams su vyru nuvykome į Tailandą. Kelionė buvo nuostabi. Ėmiau save kaltinti, kad be pagrindo užsipuoliau savo vyrą. Tačiau nežinojau, kas manęs laukia. Tik grįžus į Lietuvą mano vyras pareiškė, kad nori skirtis, kad įsimylėjo kitą. Tai buvo lyg perkūnas iš giedro dangaus.

Negalėjau patikėti savo ausimis. Tačiau tai buvo tiesa. Praėjus beveik pusei metų, mudu buvome oficialiai išsiskyrę. Vaikų globa, namai, automobiliai – viskas liko man. Tačiau dėl to nesijaučiau laiminga. Praėjus dar keliems mėnesiams sužinojau, kad jie tuokiasi. Jų vestuvių dieną specialiai nuvažiavau prie Rotušės ir iš toli stebėjau, kaip jie švenčia. Širdis plyšo.

Dabar, praėjus keliems metams, netyčia sutikau juodu su savo mažyle mieste. Kartu buvo ir mūsų jaunėliai vaikai (savaitgalis buvo skirtas pasimatymui su tėvu). Jie visi linksmai dūko vaikų žaidimo aikštelėje, atrodė be galo laimingi... Prisiminiau, kaip mudu taip linksmai leidome laiką, norėčiau jį atsukti atgal. Deja, negaliu.

Tad palinkėjusi tyliai mintyse jiems laimės ir džiaugsmo, toliau nuėjau savo keliu nešdama liūdesio krislą širdyje... Grįžusi namuose iškepiau šokoladinį pyragą ir nekantriai laukiau, kada vyras parveš namo dar man likusius gyvenimo spindulėlius – mūsų vaikus...

Pavasaris ne vienam – pokyčių metas. Vieni, išsiilgę naujovių, keičia darbą, kiti – gyvenamąją vietą, o būna ir tokių, kurie orui sušilus įgyja naują simpatijų objektą. Deja, net ir tvirčiausioms poroms tenka patirti akimirkų, kai vienas iš dviejų netikėtai susižavi kitu žmogumi – kolega, pažįstamais ar net geriausiais draugais. Prašome Jūsų – pasidalykite, ar jūsų pora buvo patekusi į tokią nemalonią situaciją, ir kaip pavyko ją išspręsti!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Patarkite kitoms poroms – ar tokiu atveju įmanoma išsaugoti santykius? Papasakokite, kaip tai padarėte. O galbūt jūs esate tas, kurio gyvenime netikėtai atsirado naujas susižavėjimo objektas, nors manėte, kad jūsų santykiai – puikūs? Kaip manote, ar nauja simpatija būtinai reiškia santykių pabaigą, o gal tik simbolizuoja atsiradusią rutiną?

Laukiame Jūsų istorijų ir nuomonių bei patarimų – jei norite papasakoti asmeninę patirtį, anonimiškumą garantuojame.

Už drąsą ir atvirumą dviem žmonėms padovanosime po I. Liutkevičienės knygą „15 metų su Galina Dauguvietyte“! Savo istoriją galite siųsti pilieciai@delfi.lt su prierašu „Istorija“ arba spausdami pilką mygtuką teksto apačioje.