Štai mano minimalios mėnesio išlaidos (vienas suaugęs + vienas darželinukas): buto nuoma – 150 eurų, komunaliniai mokesčiai – 80 eurų, už darželį – 55 eurai, už vaiko būrelį – 20 eurų, kuras automobiliui – 100 eurų, telefono mokestis – 28 eurai, televizijos mokestis – 16 eurų, PSD mokestis – 34 eurai, sporto klubo mokestis – 30 eurų, maistas – 360 eurų, vaistai/vitaminai – 20 eurų, drabužiai/avalynė – 30 eurų, automobilio remontas/aptarnavimas – 30 eurų.

Negeriu, nerūkau, į kavines ir kiną, teatrą nevaikštau, neatostogauju... Išvada: tik tai, kas būtina pragyvenimui, nesijaučiant visišku vargšu – 953 eurai per mėnesį!

Taigi, minimali alga turi būti 1000 eurų per mėnesį, kad už ją būtų galima išgyventi. Visa kita yra nesąmonės ir „bobučių“ pasakojimai, nesvarbu, kad „bobutė“ turi mokslinį laipsnį...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame – ar jums per mėnesi pakaktų 238 eurų minimaliems poreikiams patenkinti? Per kiek laiko išleidžiate šią sumą? Papasakokite, kaip per mėnesį skirstote savo išlaidas ir ką nurodyta suma galėtų „padengti“. Laukiame jūsų minčių el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pinigai“!