Dirbu tokį darbą, kad daug laiko galiu praleisti namuose – darbui reikia tik interneto, telefono ir kompiuterio. Įvairius projektus galiu padaryti ir namuose, tam nereikia kasdien važiuoti į biurą. Kadangi aš daugiau laiko praleisdavau namuose, o mano mergina ilgai būdavo darbe, tada bendrai sutarėme, jog buitiniais dalykais rūpinsiuosi aš.

Stengdavausi ją palepinti gardžia vakariene ar pusryčiais į lovą. Remonto rūpesčiais, kitais dalykais irgi tik aš pasirūpindavau. Negana to, mylimąją stengdavausi kuo nors nustebinti: be progos dovanodavau gėles, pirkdavau įvairiausius papuošalus, drabužius, eidavome kartu į teatrą, kiną, koncertus. Vienintelė vieta, kurios negalėdavau pakęsti ir mylimąją išleisdavau vieną, būdavo naktiniai klubai – tiesiog „nevirškinu“ tų bumčikų.

Taip mūsų gyvenimui tekant ramia vaga nutiko netikėtas dalykas. Vieną vakarą, draugė paskambino, kad ilgiau užtruks darbe. Tuo metu kaip tik garavo paruošta vakarienė ant stalo. Nieko neįtardamas pasakiau, kad viskas gerai, kad aš taip pat dar padirbėsiu prie savo projekto. Tik padėjus ragelį, paskambino draugas, kad neužsiveda jo mašina ir klausė, ar negalėčiau atvažiuoti padėti patempti. Sutikau. Skambinau mylimajai, norėdamas pasakyti apie savo išvyką, tačiau ji nekėlė telefono.

Nuvažiavau į draugo minėtą automobilių stovėjimo aikštelę. Nespėjau dorai pasisveikinti su draugu, kai tos pačios automobilių aikštelės kitame gale išgirdau merginos ir vyro juoką. Mano kūną lyg elektra persmelkė. Lėtai atsisukau ir tolumoje pamačiau ją – savo sužadėtinę kito vyro glėbyje.

Nuostabos ištiktas pribėgau prie jų: norėjau ją išplėšti iš to vyro rankų. Tačiau ji mane atstūmė... Nesupratau, kas vyksta. Mano mylima moteris su kitu vyru... Mes pradėjome šaukti vienas ant kito (to nėra buvę per visą draugystės laikotarpį) – mano sužadėtinė pareiškė, kad nebenori daugiau su manimi būti. Aš jos atsiklaupęs ant kelių maldavau, kad ji pagalvotų, kad „nemestų“ manęs, deja...

Skausmo kupina širdimi paprašiau pasakyti „kodėl“, o ji tėškė: „Su tavimi aš dūstu lyg žuvis stovinčiame vandenyje“. Vėliau sužinojau, kad mano mylėta moteris ištekėjo už to paties vyro su kuriuo ją mačiau lemtingoje automobilių stovėjimo aikštelėje. Sužinojau, kad jie draugavo dar jam būnant vedusiu vyru, tik po to jis išsiskyrė ir paliko žmoną su dviem vaikais. Tačiau likimo pokštas, prieš kelias savaites mačiau jos vyrą įsisiurbusį kitai jauniklei į lūpas... Kaip sakoma, kuprotą tik karstas ištiesins. Nors mano sužadėtinė man sudaužė širdį, tačiau ir pati netapo laimingesnė. Saugų uostą su manimi išmainė į suskilusią geldą.

Tikriausiai visi, kada nors žiūrėję populiarų serialą „Seksas ir miestas“, prisimena epizodą, kuris sudaužytų kiekvieno širdį – pagrindinę heroję vaikinas paliko, užrašęs, kad viskas baigta, ant lipnaus lapuko. Nors tai – tik scenarijaus dalis, deja, ne vienas galėtų papasakoti panašių istorijų iš realaus gyvenimo.

Klausiame Jūsų – ar esate girdėję panašių istorijų, o gal net atsidūrę jų centre? Kviečiame pasidalinti pasakojimais ir pamokyti antrąsias puses, kaip skirtis nereikėtų – juk kitas dažnai nė nesupranta, koks įskaudintas lieka pirmasis žmogus.

Pasidalykite savo patirtimi, patarkite, kaip elgtis nereikėtų ir pelnykite šaunų prizą – dviem skaitytojams už jų atvirumą ir patarimus padovanosime po I. Liutkevičienės knygą „15 metų su Galina Dauguvietyte“. Anonimiškumą garantuojame!

Laimėti galite savo istoriją siųsdami dviem būdais – arba spausdami pilką mygtuką žemiau arba rašydami laišką el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pamoka“.

Skaičius ant konkurso nuotraukos rodo, kiek žinučių žmonės jau atsiuntė bei kiek dienų liko iki konkurso pabaigos.

Konkurso taisyklės:

1. Konkursas vyksta iki vasario 4 d. – iki šios dienos galima siųsti tekstus, kurie portale gali būti publikuojami ir vėliau;

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojai/-os renkami/-os redakcijos ir bus skelbiami vasario 6 d. iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas ar nugalėtoja bus skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.;

4. Konkurso prizas – dviem žmonėms – po I. Liutkevičienės knygą „15 metų su Galina Dauguvietyte“;

5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis DELFI savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.