Kainos Nyderlanduose – vos ne tos pačios kaip Lietuvoje, o atlyginimai labai skiriasi. Kas pigiau Lietuvoje, tai kol kas – paslaugos, maistas kavinėse. Tai Nyderlanduose labai brangu, pavyzdžiui, kepsnys žmogui – 18 eurų. Šalyje daug restoranėlių, kur sumoki 25 eurų mokestį ir gali valgyti, kiek nori. Ten žmonių būna labai daug, nes olandai mėgsta pavalgyti.

Grožio salonų paslaugos Olandijoje taip pat labai brangios, pavyzdžiui, manikiūras – 35 eurai, kai Lietuvoje – 15 eurų. Gelinis nagų lakavimas, kirpimas – nuo 100 eurų. Lietuvoje – tikrai pigiau.

Tėvynėje brangesni drabužiai – Nyderlanduose išpardavimų metu vaikiškų drabužėlių galima nusipirkti už 1 eurą ir jie tikrai būna geros kokybės.

Kalbant apie maisto kainas, Nyderlanduose yra įvairiausių maisto parduotuvių ir žmonės pasirenka, ar jie eis į „Lidl“, kur pigu, ar į „Albert Hijn“. Atvykėliai imigrantai renkasi pigesnes parduotuves, olandai mėgsta kokybę.

Dėl atlyginimų, labai keista, kad jis ten mokamas pagal metus, ir kuo daugiau žmogui metų, tuo didesnis valandinis atlyginimas. Tarkim, 17-metis jau gali dirbti, bet jam mokės nuo 7-8 eurų už valandą, man – daugiau nei 30 metų, todėl aš gaučiau 9-10 eurų už valandą.

Paprastame pakavimo fabrike per mėnesį galima uždirbti iki 1600 eurų, nes viršvalandžiai apmokami dvigubai.

Nuoma Nyderlanduose – labai brangi. Paprastutį butą išsinuomosite už 450-650 eurų, priklausomai nuo vietos. Nyderlanduose labai populiarūs karavanai – tvarkingi ir gražūs namukai kurių kaina siekia 700-900 eurų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Gyvenate svetur? Kviečiame pasidalyti mintimis – ar jaučiate kainų skirtumus Lietuvoje ir užsienyje? Kas kainuoja brangiau, o kas pigiau? Galbūt iš tiesų Lietuvoej atlyginimų ir kainų santykis nėra toks liūdinantis, kaip dažnai kalba patys tautiečiai? Savo mintis siųskite el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kaina“.