Savo nelaimei, nuomos sutartį pasirašiau su labai nemalonia moterimi iš Vilniaus. Nemalonumai prasidėjo jau nuo pat pradžių. Buvo pateikti melagingi tos moters duomenys apie ją ir sūnų (kadangi sūnus buvo nepilnametis, o jam ir buvo reikalingas butas). Man tai išsiaiškinus, ji puolė atsiprašinėti. Šiaip ne taip vis dėlto išnuomojau jiems butą. Nors sutartis buvo moters vardu, bute, kaip minėjau, gyveno jos nepilnametis sūnus. Prieš nuomojant buvau maitinama pažadais, kad namie bus visada tvarka, o elektros lizdą virtuvėje sutvarkys jos vyras. Tada viskas ir prasidėjo...

Butas buvo nuomotas su buitine technika ir keliais baldais. Dėl mokesčių mes iš Kauno važiuodavome į Trakus tam, kad nurašytume rodmenis, juos nusiųstume el.paštu ir madam galėtų sumokėti. Ir taip – kiekvieną mėnesį.

Vienąkart važiuojant užrašyti rodmenis buvome nemaloniai nustebinti. Namai atrodė kaip tvartas. Grindys nešluotos, siena su šviesiais tapetais nuspardyta, apie vonią baisu prisiminus net kažkam papasakoti, virtuvėje – daug musių ir neplautų indų... Taip pat sulaužyta dušo kabinos rankena, spintos stalčius ir padaryti dar keli nuostoliai.

Man pranešus apie tokią situaciją, buvo prisiekta, kad viskas bus sutvarkyta, tačiau atvažiavus kitą mėnesį situacija buvo lygiai tokia pati. Kaip buto nuomotoja pakėliau triukšmą ir liepiau viską sutvarkyti arba pagal sutarties nesilaikymą bus iškraustytas jos sūnus. Tada man buvo pradėta grasinti advokatais. Buvau išvadinta labai piktu žmogumi, kuris gyvenime nepatyrė meilės. Pradėjo ant manęs pykti ir kalbėti apie pagarbą.

Tarp kitko buvo užsiminta, kad galima nutraukti nuomos sutartį, nes jos sūnus butu beveik nesinaudoja. Buvo sutarta, kad ieškosiu kitų nuomininkų. Man juos radus, buvo pareikšta, kad butas yra vėl reikalingas ir jie bus iki sutarto nuomos laikotarpio pabaigos.

Bet tai dar ne viskas... Man pareikalavus, kad sutvarkytų sulaužytus baldus, buvo pasakyta, kad vyras sutvarkys. Kai atvažiavau patikrinti, viskas buvo likę kaip seniau. Ai, tiesa. Ji sakė, kad dušo kabinos nesutvarkys, neva ji labai nekokybiška ir ją visą reikia keisti (mano vyras ją sutvarkė per 1 val.), o sulaužytas stalčiukas spintoje buvo tiesiog gražiai sudėtas atgal, imituojant sutvarkymą (ponia sakė, kad sutvarkė jos auksarankis vyras).

Blogiausia buvo pabaigoje... Mums atvažiavus paskutinį kartą nurašyti rodmenų ir atsirakinus butą pastebėjome, kad viename iš kambarių kažkas yra. Namie vėl buvo netvarka. Tualete buvo prišlapinta tiesiog ant grindų, toliau eiti nedrįsau... Išsiaiškinau, kad kambaryje buvo mergina. Labai jaunutė, daugiausiai 20 m. Paskambinus poniai nuomininkei išsiaiškinau, kad ji be mano žinios tą merginą įleido gyventi į mano butą, kol baigsis sutarties galiojimo laikas.

Buvau įsiutusi. Kadangi laukiausi, nebesiginčijau su ja, saugodama savo sveikatą. Blogiausia, kad ta moteris dirba rimtoje įmonėje, yra verslininkė... Gėdos neturinti moteris.

P.S.: dėkoju Dievui, kad nesutikau su jos afera butą nuomoti ne tiesiogiai jai, o jos įmonei... Gal nebūčiau ir nuostolių atgavusi. Būkit atsargūs ir pasidomėkit, kam nuomojate būstą!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Esate susidūrę su bėdų pridariusiais nuomininkais? O gal teko nuomotis būstą iš tokių žmonių, kurių sutikti niekam nelinkėtumėte? Pasidalykite savo patirtimi ir padėkite kitiems neįkliūti į nemalonius nuomos reikalus! Jūsų minčių laukiame el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nuoma“!