Pavyzdžių toli ieškoti nereikia – rugsėjo 28 d. buvusio švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus tekstas socialiniame tinkle feisbuke. Žinoma, buvęs ministras nepraleido progos pasišaipyti iš A. Pitrėnienės. G. Steponavičius bado pirštu į dabartinę ministrę dėl „ačių“ ir pats pridaro klaidų.

„Kiek gi“, gerbiamas Gintarai, rašoma kartu, nes dalelytė „gi“ rašoma kartu su visais nekaitomais vienskiemeniais žodžiais, o kitame žodyje – „paiškėja“ – trūksta dar vienos „a“. Ką, tai ne klaidos? Jos puošia jūsų feisbuką? Taip dera buvusiam švietimo ir mokslo ministrui?
Kitas šaipūnas – Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Paulius Baltokas ir jo rugsėjo 26 d. tekstas feisbuke. Klaidų tiek, kad baisu. „Bičiualiai“, „nesamoningą“, „nesamones“, „nesipratom“, „ataskyti“, o kiek kablelių trūksta... Gal šešių? Beskaičiuodama jau pamečiau skaičių. Tai sakykit, gerbiamas Pauliau, jums jau galima žodžius be nosinės rašyti? Iš karto dviejuose žodžiuose?! Ar tai pritinka visų studentų vedliui?
IMG_1760
Dar vienas pavyzdys – Seimo narė Dalia Teišerskytė. Poetė užvakar vienoje televizijoje labai piktinosi švietimo ir mokslo ministrės klaida. Pasižiūrėkim jos feisbuką. Rugpjūčio 5 d. pasisakyme „pamiršta“ užkabinti nosinę ant „visa“ – „virtuoziškai pravedė visa vakarą“. O juk tokia elementari rašybos taisyklė...

O pabaigai – šios vasaros perliukas iš vieno žurnalo. Keliasdešimties tūkstančių tiražu platinamas žurnalas su grubia klaida viršelyje – „ižybybių gyvenimas“. Pasirodo, anot žurnalo, tos mūsų „įžybybės“ yra Andrius Tapinas, Angelina Jolie ir Arūnas Valinskas. Va čia tai gražu.

Tai va, klaidų sąrašą feisbuke, žurnalistų ar kituose tekstuose būtų galima tęsti ir tęsti. Kas ieško, tas randa, kaip sakoma. Bet gal geriau pirma patys paieškokite savyje likučių sąžinės ir garbės. Nes tikrai Lietuvoje nėra svarbesnių problemų ar temų, nes tikrai nė vienas niekada nepadarėt rašybos ar skyrybos klaidų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!