Didžiąją bangą sekė bangelės rasistinių komentarų, nereikšmingų išpuolių, protestų ir tikro lietuviško džiaugsmo, kad buvusiems klasiokams, grupiokams, bendradarbiams ar net buvusiam kaimynui nebebus ten Anglijoj taip gerai, kaip buvo iki šiol.

Nepatenkinti Britanijos lietuviai, kad „rasistai“ britai pradėjo juos vadinti imigrantais ar net „Eastern Europians“. Aiškiai pamiršo tautiečiai, kad dar vakar stebėjosi, kodėl juodaodžiai pyksta, kai juos juodaodžiais vadina: „Ar jie savęs veidrodyje nematė?“.

Skirtingai nuo juodaodžių, mes savo situaciją galime pakeisti per dieną, tereikia susikrauti lagaminus į savo X5’us ir važiuoti namo. Tikėtina, kad „cunamis“ pabudino iš letargo miego tautiečius, jau seniai planuojančius palikt sraigtukų šalį, tad prabudę drąsiau planuos važiuoti namo, įgyvendinti metų metus brandintus ir daug kartų pergalvotus planus. Galbūt sutankintas darbo rinkos rėtis atsijos tuos, kurie verti pasilikt, nuo tų, kuriems ateitis Anglijoje nieko gera nežada.

Dar visai neseniai sužinoję, kad yra ne tik emigrantai, bet ir imigrantai, įsižeidę ir supykę, atsijoti fabrikų „sraigteliai“ trauks namo, tik Lietuvai nuo to nebus geriau. Aišku, atsiras veidų, viešai besidžiaugiančių ir besigiriančių sumažinta emigracija ir skaičiais sugrįžtančiųjų, nesvarbu, kad dauguma sugrįžusių vien savo eisena baugins kaimus ir miestelius.

Gali būti, kad net anglai, krykštaujantys iš džiaugsmo dėl atgautos savo šalies, susiras darbus, taip priversdami visą savo giminę jais didžiuotis bei prisiminti seną drąsų senelį, kuris taip pat kažkada buvo susiradęs darbą.

Kaip ir Anglijos orai, visai neaišku, kas bus. Visiškai aišku tik dėl imigrantų, žaidusių pagal taisykles ir paskutinį penkmetį galvojusių ne tik apie „reklamines“ mašinas ir šašlykus savaitgaliais. Puikiai įsikūrę tautiečiai ir toliau ramiai vaikščios į darbus ir toliau be baimės vaikščios po parduotuves, muziejus ir ramiai augins Anglijai vaikus. Ir toliau kiekvienais metais gulėdami paplūdimio kėdėje Kanaruose, Dubajuj ar Maldyvuose skaitys pavydžių ir irzlių žmonių piktus komentarus apie emigrantus ir ramiai šypsosis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo mintimis ar patirtimi? Rašykite mums el.paštu pilieciai@delfi.lt!