Nesu ta, kuri gerai moka matematiką. Tiesa, esu iš tų, kuriems beveik visiškai nesiseka tikslieji mokslai, bet aš esu gabi humanitarė. Istorija, geografija... Tai yra mano sritys. Aišku, kaip ir visi dešimtokai, stengiausi išlaikyti, išmokti medžiagą kuo geriau, pasiruošti patikrinimui. Bet...

Kaip mokinys gali susikaupti ir gerai parašyti patikrą, kai nuolat girdi žodžius: „Neišlaikysi, galėsi eiti į „technikumą“, niekas tu tavimi sutarties į 11- tą klasę nepasirašys.“ Automatiškai mokiniui kyla didžiulė įtampa ir stresas, jis negali susikaupti. O ką bekalbėti, kai mokytojai (ne tik matematikos) sako, kad geriau nepadarytume jiems gėdos...

Tikrai žinau vaikų, kurie yra labai talentingi sportininkai, humanitarai ar menininkai. Jie yra nepriekaištingi kitose sferose, bet matematikos jie tiesiog nesupranta. Todėl man kyla didžiulis pasipiktinimas žmonėmis, kai jie sako, kad auga „dundukų“ ir „durnelių“ karta, kurie nesugeba net matematikos patikrinimo testo išlaikyti. Juk visais laikais matematika buvo vienas iš sunkiausių mokomų dalykų mokykloje.

Todėl prašau, nespręskite apie šiuolaikinę kartą vien iš šio testo – mes esame talentinga ir pilna naujų idėjų bei inovacijų karta, kuri kažkada perims viską į savo rankas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Mokiniai, mokytojai, tėveliai, norite pasidalinti savo nuomone, paprieštarauti? Laukiame Jūsų minčių laukiame čia arba el.paštu pilieciai@delfi.lt.