„Antikvariniai kašpirovskio dantys“ (Metų proveržis ir Metų vaizdo klipas)

Skamba labai įspūdingai! Turint galvoje, kad lietuviai savo klipuose dažniausiai arba linguoja į taktą ir mojuoja rankomis, arba glostosi plaukus, klipas „Į Venesuelą“, ko gero, vertas apdovanojimo... Deja, muzika man – nulinio lygio, vertinama gali būti nebent už „juokingumą“. Jei tai yra proveržis lietuvių akimis – tebūnie.

Marijonas Mikutavičius (Metų koncertinė grupė arba atlikėjas)

Niekas neatims iš Marijono šlovės už „Tris milijonus“ ir dar porą panašaus lygio dainų, bet pastaruoju metu vienintelė jo daina, kurią girdėjau, buvo „Sauliaus ir Pauliaus“ garso takelis. Ar už tą vieną verta duoti „Metų koncertinės grupės/atlikėjo“ prizą? Retorinis klausimas.

„Lilas ir Innomine“ (Metų hip-hopo grupė)

Kažkur girdėjau, kad repo esmė – jausmingai apdainuoti savo sunkų ir/arba varganą gyvenimą. Tokiu atveju Lilas su Innomine kol kas tikrai verčiausi nugalėtojai.

„Bix“ (Metų roko grupė)

Veteranai? Galbūt. Bet pastaruoju metu (pastaraisiais 5 metais) negirdėjau nė vienos jų dainos. Niekur. Ech, tas nesenstantis prestižas...

„Beissoul & Einius“ (Metų elektroninės muzikos grupė)

Iš pradžių ši grupė mane sudomino. Atrodė šį tą žadanti. Kaip bebūtų gaila, užsienietiškai gerai prasidėjusi, ji užsibaigė lietuviškai (kaimietiškai) blogai. Manau, vyrukai turi potencialą, tiesiog neišnaudoja jo iki galo.

„Garbanotas Bosistas“ (Metų alternatyvos grupė)

Dvi medalio pusės. Pirmoji: jei ieškodama jaukumo užklysčiau į kokią Senamiesčio užkampio kavinukę ir išgirsčiau jį grojantį, visai maloniai praleisčiau vakarą – fonui jo muzika tinkama. Antroji: ar tik tiek atlikėjas siekia? Nors, atvirai sakant, gali būti. Tad jis tampa antruoju pagal vertumą laimėtoju.

„Leon Somov ir Jazzu“ (Metų popmuzikos grupė)

Laikau Jazzu šaunia mergina, tačiau jos muzika man ne prie širdies. Skonio reikalas.

Monika Linkytė (Metų kūrinys, Metų albumas, Metų atlikėja)

Kilniadvasiškai nuvijau mintį apie eurovizinį fiasko ir įsijungiau „YouTube“. Labai gaila, bet ten laukė dar didesnis (jei tai įmanoma) nusivylimas. Toks jausmas, lyg visi trys apdovanojimai būtų buvę gauti burtų dėka traukiant vardą iš maišo.

Vaidas Baumila (Metų atlikėjas)

Žiūrėti į viršų.

Ansamblis „Nerija“ (Nuopelnai lietuviškai muzikai)

Liaudies dainos jau ne mano kompetencija. Vienintelės dvi mėgstamos dainos – „Rūta žalioj“ ir „Leliumoj“.

Summa summarum, vis dar renkame geriausius iš blogiausių.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite atsiųsti savo nuomonę? Pasidalinti mintimis? Kviečiame tai padaryti! Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: