Esam Rūdiškių miestelio gyventojai. Čia užaugę ir labai ilgai gyvenantys. Prisimenam ir sovietinius laikus, ir nepriklausomybės atgavimo metus. Pažįstam šalia gyvenančius žmones, visada aktyviai dalyvaujam visuomenės veikloje. Būtent mes, visuomenės nariai, žinome, kas ir ką veikia, kuo užsiima, ką gero padaro ir kur kreiptis pagalbos atsitikus nelaimei. Žmonės kalba ir kalbės. Apie vienus išgirsti blogų naujienų, apie kitus – gerų. Tačiau nuo vietinės visuomenės savo darbų nepaslėpsi.

Atsimenu laikus, kai gyvenome turėdami pilną nuovadą pareigūnų. Tačiau ar buvo mums nauda iš to? Vakarais sėdėdavome namuose, nes siautė jaunimas. Vagystės visiems buvo tapusios įprasta rutina. Prie parduotuvių turėdavom susimokėti duokles chuliganams už ramų perėjimą pro šalį. Jau nekalbu apie visuotines šventes, kurios visada baigdavosi masinėmis muštynėmis. Kur tuo metu būdavo tos gausios pareigūnų pajėgos? Mes, gyventojai, žinom į tai atsakymą: voliodavosi kabinetuose.

Nepažįstu visų sulaikytų pareigūnų, tad kalbėsiu tik apie „savuosius“ – rūdiškiečius.

Iš kažkada buvusio gausaus būrio, jų liko tik keli. Prieš kokius penkerius metus į nuovadą atėjo naujas, jaunas viršininkas. Niekam ne paslaptis, kad jis pats kilęs iš mūsų. Užaugęs tarp mūsų ir mes žinom, kas tai per žmogus.

Nuo to laiko pamatėme, kad mūsų miestelyje atsirado policija. Viskas ėmė keistis. Nebuvo paisoma nei jokių nusikalstamų autoritetų, nei paprasčiausių gatvės chuliganėlių. Subūręs nuovadoje likusias pajėgas, naujasis viršininkas ėmė daryti tai, ką policija jau seniai turėjo nuveikti.

Mūsų, visuomenės akyse buvo tampomi girtuokliai, sprendžiamos šeimyninės problemos, rodomas nepakantumas nusikaltėliams. Neliko sudaužytų žibintų, sulaužytų ženklų, ištryptų gėlynų. Ėmė nykti „taškai“, girtuokliai bijo gatvėse pasirodyti. Gatvės tapo saugios ir malonios vakariniams pasivaikščiojimams. Žinojome, kad savo bėdas galime jam išsakyti ir patikėti. Gal ir ne visada nuovados viršininkui pavykdavo viską išspręsti, bet matydavome, kad jis atiduoda savo visas jėgas, kad mums padėtų.

Nepaslėpsi nuo mūsų ir to, kad viso Trakų rajono degtindariai drebėdavo ir bijojo šio žmogaus. Mes tai žinome, nes tie patys degtindariai gyvena tarp mūsų. Per kelerius metus aplinkui buvo uždaryta ne viena tokia gamyklėlė.

Daug pikto linkėjo Rūdiškių pareigūnams nesąžiningi žmonės. Birėjo ir nuovados, ir pareigūnų automobilių langai. Žinom ir apie jų subraižytas transporto priemones ir pradurtus ratus. Kur buvo tuo metu šaunieji Policijos departamento pareigūnai? Nežinia... Galim pasakyti tik tai, kad mūsų pareigūnai buvo palikti likimo valiai. Bet tai pareigūnų nesustabdė. Ir dirbo jie toliau mums, visuomenei.

Na, o pirmadienį pasirodžiusios žiniasklaidos skambios frazės – tai tik išpūstas burbulas. Mes, čia, žemėje, žinome tai. Vargšai mūsų pareigūnai, sugriovė dar vieną nelegalų degtinės fabriką. Ne tą fabriką. O kažkam labai reikalingą. Juk iš jo „naminukė“ keliavo ne kur kitur, o į sostinę.

Paprasčiausia apkaltinti pareigūnus didžiausio masto vagyste, ir už tai, kad išvežė tuščias bačkas iš „fabrikėlio“. Gal tiesiog kažkas labai supyko, kad yra pareigūnų, kurie „kiša nosį“ ne ten, kur reikia? Tad tokius būtinai reik pastatyt į savo vietą, kad nelystų kur nereikia ir būtų kitiems pamoka.

Mes, visuomenės nariai, esam pasipiktinę. Jaučiam didelį susirūpinimą, kai atsidavę darbui pareigūnai yra gniuždomi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Gavus skaitytojo nuomonę, DELFI kreipėsi į Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyrių, kurio atstovai patikino, kad šiuo metu intensyviai atliekamas ikiteisminis tyrimas, ir jei paaiškės naujos aplinkybės, susijusios su skaitytojų pateikta informacija, bus imtasi priemonių išaiškinti tokius faktus ir apie tai bus informuota visuomenė:

„Atsakydami į Jūsų klausimus informuojame, kad Lietuvos policijos imuniteto padalinių viena pagrindinių funkcijų nukreipta į korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų policijos sistemoje tyrimą ir prevenciją. Dėl to Policijos departamento Imuniteto valdybos ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai gruodžio 7 d. sulaikė 6 Trakų rajono policijos komisariato pareigūnus, kurie įtariami piktnaudžiavimu tarnyba ir vagystėmis. Pareigūnai kaltinami tuo, kad pasisavino daiktus, kurie turėjo būti sunaikinti.

Straipsnyje esančias autoriaus interpretacijas keblu vertinti ir komentuoti, nes tai asmeninė nuomonė, nepagrįsta konkrečiais faktais ir įrodymais. Šiuo metu Policijos departamento Imuniteto valdyba neturi duomenų apie Rūdiškių gyventojų pateiktą informaciją. Imuniteto valdyboje toliau intensyviai atliekamas ikiteisminis tyrimas. Paaiškėjus naujoms aplinkybėms, susijusioms su skaitytojų pateikta informacija, bus imtasi priemonių išaiškinti tokius faktus ir apie tai bus informuota visuomenė.“