Negana to, kad Vilniuje neliko Kalėdinio traukinuko ir 3D projekcijų, bet ir eglutė negraži, meduoliai neskanūs, sniego nėra ir, lyg to dar būtų maža, į Senamiesčio gatves išriedėjo baisuoklis raudonasis autobusiukas. Šventės sugadintos nebepataisomai!

Raudonajam „mikriukui“ atpirkėjui tenka atlaikyti dar nuo praėjusių metų laikytą ir kauptą įtūžį visų tų, kurie nepasivėžino Kalėdiniu traukinuku, nes buvo brangu, buvo daug žmonių, buvo netinkamas maršrutas arba šiaip tingėjo, tingėjo, kol pavasaris atėjo ir traukinukas išvažiavo po velnių.

Tulžį liejo ir visi tie, kurie nežino, „kaip vaikams paaiškinti“. Kaip vaikams paaiškinti, kad traukinuko nebus. Kaip vaikams paaiškinti, kodėl eglutė negraži. Kaip vaikams paaiškinti, kad geras ir turiningas laikas priklauso ne nuo mero Artūro Zuoko ar mero Remigijaus Šimašiaus, ne nuo traukinuko ar lempučių skaičiaus ant eglutės.

Raudonasis mikriukas neišvengė ir karčių kritikos kirčių iš tų, kurie turi krūvą vaikų, tačiau tų vaikų laisvalaikį organizuoti turi kažkas kitas. Kažkas turi sugalvoti pramogų, kur jie su vaikais nueitų. Kažkas turi pastatyti eglę ir ją gražiai papuošti, kad jie su vaikais pasigrožėtų. Ir paleisti traukinuką, kad jie su vaikais pasivėžintų. Ne šiaip kokį pašiurusį „mikriuką“, o traukinuką. Ir dar reikia šviesų pasakos. Ir pageidautina ją transliuoti ne tik vakarais du kartus, o nuolat, nes mes su vaikais nespėjam. Ir viskas nemokamai. Nes juk Kalėdos, o miestas privalo rūpintis miestiečių pramogomis!

O dabar gi Vilniuje blogiau nei kokioje gūdžioje provincijoje. Jokių pramogų. Pernai nors buvo galima paburbėti, koks traukinukas pilnas, kokie bilietai brangūs, koks oras blogas, kodėl mieste dvi eglės, ir abi negražios, kodėl 3D projekcija vėluoja, ir kodėl tiek daug žmonių, o mano vaikas per galvas nieko nemato. O dabar kas? Kažkoks nutriušęs raudonas autobusiukas, kuriame už eurą gali paklausyti pasakų! Ačiū, ne. Kaip vaikams paaiškinti?

Atrodo, tas vargšas raudonasis autobusiukas, tarsi koks Grinčas, pavogė vilniečių Kalėdas. Autobusiukas kaltas, kad mes nebemokame pasakų ir mums reikia 3D projekcijos. Autobusiukas kaltas, kad mes nebežinome žaidimų ir mums reikia traukinuko. Autobusiukas kaltas, kad mes išpaikę ir mus nudžiuginti gali tik Svarovskio kristalais ir susaliniu auksu inkrustuota Kalėdų eglė.

Aš nieko nesakau, nieko blogo kuo nors piktintis. Piktintis ir nepasitenkinti kažkuo yra labai lengva, nes visada gali būti geriau. Bet jei piktinatės egle ar traukinuku, nustokite tauzyti, kad Kalėdos – tai Jėzaus gimtadienis arba „pabūti su šeima“ šventė. Nes nei vienas, nei antras neturi nieko bendro nei su eglėmis, nei su traukiniais.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Jūsų istorijų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt. Taip pat rašinius galite siųsti naudodamiesi žemiau esančia nuoroda: