Kiek man džiaugsmo suteikdavo spalvingi atlikėjų pasirodymai, skirtingos jų aprangos, kokia didelė man atrodė Europa.

Kai buvau trisdešimties, susitaupiau pakankamai pinigų ir išvažiavau į „Eurovizijos“ konkursą, kuris tais metais vyko Suomijos sostinėje Helsinkyje. Lietuvai atstovavo grupė 4FUN, gaila – nelabai sėkmingai, tačiau atmosfera, kuri tvyrojo didžiulėje koncertų arenoje buvo neapsakoma!

Kiekvienais metais bandau išvažiuoti į konkursą, kad ir kurioje Europos šalyje jis vyktų. Tačiau man kyla vis tas pats klausimas, ypač šiemet – kodėl Lietuvai prieš visą Europą neatstovauja mūsų žymiausi dainininkai, turintys ilgametę patirtį scenoje, puikų balsą ir taip atkakliai komisijos reikalaujamą charizmą? Tuo labiau, kodėl didieji Lietuvos muzikantai reiškia tokį nepasitenkinimą šiuo tarptautiniu dainų konkursu, kuris kiekvienais metais suvienija visą Europą?

Man kyla įtarimas, kad kai kurie dainininkai bijo dalyvauti „Eurovizijoje“ dėl to, kad Europoje niekas jų nežino ir nepažįsta. Tie, kurie mūsų mažoje Lietuvoje yra Nr. 1, visos Europos (neslėpkime, net didžiausios mūsų žvaigždės, kirtusios Latvijos sieną, tampa eiliniais Lietuvos piliečiais) kontekste jokios įtakos neturi. Tačiau jeigu pasirodymas nepavyksta, visi gimtinėje laukia paaštrintais liežuviais, o karjera po nesekmės „Eurovizijoje“ – baigta.

Bet tai yra neteisybė! Mano manymu, visi turi atsipalaiduoti, palaikyti ir drąsinti saviškius! Atstovauti visai Lietuvai – labai įpareigojantis darbas, o mes ir esame tam, kad savo nuoširdžiu palaikymu padėtume atlikėjams darbą įvykdyti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!