Programa „Taupukas“ – taip galima iš gerosios pusės pažvelgti į netikėtai pasibeldusius gyvenimo pokštus tiek darbo, tiek ir sveikatos atžvilgiu.

Esu vienas žmogaus vienetas siautulingo miesto vidury, kur, patikėkite, yra visko, ir visa tai kainuoja. O kaip sutaupyti, kai pagundų daugiau nei akys aprėpia? Taigi trumpai papasakosiu ką dariau ir darau, kad sutaupyčiau ne tik pinigų, bet ir sveikatos.

Pirmiausia, laikinai likusi be darbo, tiesiu taikymu bėgau į banką kreditinės kortelės (reikia gi kažkaip suktis). 25 dienų kredito palūkanų atidėjimui visiškai pakanka, kad net ir būdama be darbo, galėčiau sau leisti dar tuomet dominusias pramogas ir vakarėlius. Tačiau šis laikas kaip ir pinigai greitai išseko, o ir noro tokiam laiko ir pinigų leidimui nebeliko.

Prasidėjo remonto darbai ir atsirado šiokios tokios veiklos – jau šis tas. Tuomet ir sveikata pasirodė nebe ta kaip arklio, o greičiau kaip paliegusios senutės, taigi, išsiaiškinusi, kas ir kaip, likau išsižiojusi ir gan nelaiminga dėl to, ką galiu valgyti, o tai – gal tik košės, grietinė, pomidorai ir svogūnai. Tačiau patikėkit, kas atsitiko su pinigine, yra visiškai ta žalesnė žolė kitoj pasaulio pusėj.

Tai, kiek išleidau maistui per mėnesį, sudaro gal vieno vakarėlio biudžetą (apie 100-150 Lt). Taip ir prasidėjo taupymas, nes pinigų man reikia per mėnesį gerokai mažiau nei uždirbu (1000 Lt). Papildomai dar parduodu papuošalus, kurie man tikrai gražūs, vertingi, tačiau nei aš juos nešioju, nei man jų reikia, taip pat ir su drabužiais.

Kosmetikos taip pat nebeperku, nes ją puikiai atstoja tokie produktai kaip soda, obuolių actas ir ricinos aliejus, kuris, beje, puikiai malšina galvos skausmą patepus smilkinius, todėl net ir vaistų nebereikia. Mobiliajam ryšiui galima išleisti tik 3 Lt per savaitę, ir to visiškai pakanka, kad pasiektum brangius žmones.O ir transportas – kojos, tikrai taupus ir sveikas būdas keliauti nedidelius atstumus.Taip ir sutaupomi tie 700-800 Lt.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ar žinote kaip taupyti, uždirbant 900 litų, ar per mėnesį į taupyklę sumesti 500-700 litų? DELFI skaitytojai – taip! Ne kartą dalijęsi tokias vertingais patarimais, jie pagelbėjo ne vienam. Šįkart prašome Jūsų – atskleiskite, kokiu būdu – grynaisiais ar kortele – mokate, aprašykite savo išlaidas ir pasidalinkite nuomone, kokiu būdu sekasi jas geriau kontroliuoti! Už įžvalgas vienam Jūsų padovanosime planšetę!

Išdrįskite papasakoti, kiek Jūsų šeima išleidžia per mėnesį, kam skiria pinigus ir kaip taupo mokėdami grynaisiais ar kortele. Kaip sutaupyti lengviau? Ar artėjant dienai, kai litą pakeis eurai, kaip nors pasikeitė Jūsų pinigų naudojimo įpročiai?

Dalinkitės savo mintimis iki lapkričio 23 d.! Lapkričio 24-30 d. vyks balsavimas, kurio metu galėsite balsuoti už Jums pravarčiausias, įdomiausias įžvalgas. Daugiausiai balsų surinkusio autoriaus laukia naujutėlė planšetė.

Nenorėsite paleisti savo naujojo planšetinio kompiuterio „iPad Air“ (Wi-Fi + 4G 16GB, tamsiai pilkos spalvos) iš rankų. Jis lengvutis, bet galingas, greitas ir itin išmanus. Tai naujausių technologijų žaisliukas kasdieniam darbui, kelionėms ir pramogoms.

Mintimis galite dalintis el.paštu pilieciai@delfi.lt, antraštėje nurodydami „Pinigai“, arba spausdami nuorodą čia.