Pradėsime pavyzdžiais. Šiauliai ir Panevėžys - panašūs miestai šiaurės Lietuvoje. Tačiau bedarbių gretos labai skiriasi. Šiauliai neturi labai didelių pramonės įmonių, tačiau Panevėžys jų turi, tai kodėl tada bedarbių gretos taip skiriasi ..?

Mano nuomone, Lietuvoje didesnį bedarbių skaičių mažina ne gamyklos ar fabrikai, o prekybos centrai. Šiauliuose jų daugybė, tačiau Panevėžyje jų dydis ir skaičius daug mažesnis. Paskutiniais duomenimis, Šiauliuose bedarbių buvo arti 7 procentų, o Panevėžyje - arti 10 proc.

Kaltas Panevėžio m. savivaldybės nieko neveikimas?

Žiūrint į dabartinį merą lyg ir matosi, kad valdyti moka, tačiau kalbėtis su investuotojais nemoka. TS-LKD partijai priklausantis meras mane nuliūdino. Visa savivaldybė su „Ogmios grupe“ tik ir šneka, kad ruošiasi pritraukti daugybę investicijų, tačiau kur jos? Jų nematyti. Suprantu, kad „Ogmios grupė“ tikrai yra gerai tokiam miestui kaip Panevėžys, tačiau rezultatų nėra...

Galbūt jums žinoma, kad Panevėžys garsėjo projektais, kai valdė Vitas Matuzas. Mano nuomonė, tai buvo žmogus kuris tikrai traukė investicijas. Nors ir dabar mina teismų slenksčius.

Didysis „Babilonas“

Investuotojai ruošėsi Panevėžį paversti Lietuvos centru. Tačiau krizė nuvijo investuotojus nuo Panevėžio ilgam, ir, viliuosi, jie grįš. Panevėžį išreklamavo „Babilonas“ - miestas mieste projektas, kuris turėjo tapti miesto vizitine kortele. Iki 2009 metų beveik 49 ha investuotojai žadėjo pastatyti prekybos centrus (daugelis jau pastatyta), gyvenamuosius namus, SPA centrus, dangoraižius, biurų pastatus ir t.t. Iš šio projekto pastatyta tik prekybos centrai, tačiau pradėta statyti ir gyvenvietė.

Parkai, netgi universitetas - tokia buvo ta Panevėžio svajonė...

Panevėžio LEZ

Išpopuliarinta LEZ taip pat patiria fiasko. Nors čia ir nori kurtis viena įmonė, kuri gavo ir paskolą ir leidimą. Tačiau statybų pradžios nesimato... Ko gi trūksta Panevėžiui?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!