Per visą Rusijos sienos perimetrą driekėsi šalys, kuriose buvo arba atvirai išreikštas nacionalizmas (Rusijos atžvilgiu), arba bent jau buvo jo užuomazgos (Baltijos valstybes, Ukraina, Kaukazas, Gruzija), ar Islamas. Netoliese egzistavo šalys su pretenzijomis tokios kaip Japonija ir Lenkija. Na, ir žinoma Kinija su savo dideliu teritorijos deficitu.

Na, ir maža to, pačios Rusijos teritorijoje atsirado pilna problemų dėl nacionalinio charakterio. Žodžiu, neliko nei vieno Rusijos kaimyno (išskyrus Baltarusiją), kuris, susiklosčius jam naudingoms aplinkybėms, išlaikytų bent jau neutralitetą Rusijai.

Vaizdelis, kai pulkas vilkų papjauna bizoną istorijai puikiai buvo žinomas. Arba, pavyzdžiui, ta pati ūdrų mafija, įveikianti krokodilą. Na, bet kadangi Rusijai jau buvo proto užtemimas, ji neįžvelgė sau grėsmės. O tada jau buvo tik reikalingas starto mygtukas, po kurio paspaudimo būtu pradėta dalinti Rusija. Tada ir įvyko ta lemiama provokacija.

Žuvo keletas musulmonų ir tai pastūmėjo veikti islamo separatistus. Po to prisijungė išoriniai islamo veikėjai. Rusija atsakė jėga. Kilo atsakas - rusus pradėjo „spausti“ Ukrainoje, Kaukaze, Baltijos šalyse. Rusijai teko ginti savo piliečius, o tai buvo interpretuota kaip agresija.

Atsakydama kiekviena šalis siuntė savo mažas kariuomenes į Rusijos teritoriją. Nei vienas iš šių konfliktų nebuvo pakankamas, kad galima butų panaudoti atominį ginklą. Apsiginti nuo tokių puolimų per visą Rusijos perimetrą nebuvo įmanoma. Mažų šalių kariuomenės užiminėjo vis naujas Rusijos teritorijas. Stambūs žaidėjai, iki šiol nesikišę, šioje stadijoje taip pat pradėjo veikti, kad „sustabdytų smurtą“. Tai yra NATO ir Kinija.

Kadangi jie „gelbėjo rusus“, atominis ginklas panaudotas taip pat nebuvo... NATO ir Kinija taip ir liko „saugoti tvarką“ Rusijos teritorijoje. Bėgant laikui, šios teritorijos buvo įformintos kaip autonomijos, o po karinio perversmo/revoliucijos Maskvoje, vėliau šios teritorijos paskelbė nepriklausomybę. Štai tokia didi šalis buvo Rusija. Net atominį ginklą ji turėjo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!