Buvo gautas iškvietimas, kad vienam piliečiui Antakalnio rajone sustreikavo sveikata. Atvykus greitajai medicininei pagalbai (GMP), pasitiko pilietiški žmonės, kurie kvietė pagalbą ir pasakė, kad ligonį palydėjo iki buto, o patys GMP laukė lauke.

Pas ligonį GMP negalėjo patekti, nes niekas durų neatidarė. Iš lauko matėsi, kad bute kažkas yra, nes dega šviesa, ir pagal kvietėjų pasakojimą, jie ligonį įvedė į butą. Buvo skambinta, belsta į duris - jokios reakcijos. Tada susisiekta su BPC, paaiškinta situacija, kad viduje yra žmogus, kuriam buvo kviesta pagalba, o durų niekas neatidaro. Kitaip tariant, medikai negali patekti į butą.

BPC operatorius pasakė - „supratome, siunčiame pagalbą“. Po 15 – 20 min. atvyko policijos pareigūnai, kurie kartu su medikais patrypčiojo už durų, pabandė paskambinti į duris, apžiūrėjo iš lauko buto langus, iškvietė į pagalbą ugniagesius gelbėtojus, kurie atvažiavo po kiek laiko. Tada pateko į butą ir įleido medikus su policija. Ligoniui buvo suteikta medicinos pagalba.

Patys policijos pareigūnai, ugniagesiai gelbėtojai buvo nustebę, kodėl BPC pirmiau išsiuntė policiją, o tik po to - gelbėtojus. Juk pats policininkas nelips per langą ar balkoną į kažkelintą aukštą. Kodėl negalėjo būti išsiųstos abi tarnybos iš karto, kai buvo gautas pranešimas, kad medikai negali patekti į butą, kur galimai yra nukentėjęs žmogus, kuriam yra būtina medicinos pagalba?

Šioje istorijoje viskas baigėsi gerai, bet kai tokiais atvejais yra brangi kiekviena minutė, tokių klaidų neturėtų būti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!